Perioada interbelică în Anglia

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Dupa primul razboi mondial s-au facut schimbari majore in privinta granitelor statelor lumii, astfel state vechi au disparut si altele noi au aparut. Pe plan politic au aparut comunismul si fascismul, doua sisteme dictatoriale. Cele doua sisteme s-au facut simtite in Rusia, respectiv Germania si Italia. Ca toate celelalte state ale lumii si Anglia a avut parte de schimbari economice si politice.

In politica interna cea mai importanta schimbare a fost legea electorala, care facea votul cu adevarat universal. Aprobarea acesteia a avut ca urmare inmultirea numarului de alegatori cu 8 milioane, dintre care 6 erau femei. Al doilea eveniment important a fost disparitia de pe scena politica a partidului liberal (whig) care in Anglia avea o vechime de aproape trei secole. Cauzele principale ale acestui fapt au fost: scrutinul cu un singur tur, care nu permitea partidelor din opozitie sa se divida; partidul laburist nu avea caracter revolutionar; problemele politice fiind cat de cat rezolvate au fost inlocuite de cele economice.

In perioada interbelica, in Anglia, economia a fost determinata de politica. Economia Angliei a avut tot mai mari probleme, cauzele fiind multiple: demobilizarea subita a unui numar mare de oameni care nu-si mai gaseau locul intr-o economie transformata; dezvoltarea tehnicii, datorata economiei de razboi; bugetul umflat de multimea datoriilor contractate in timpul razboiului. Intre anii 1920 si 1931 a fost o adevarata perioada de criza. Comertul exterior suferea din cauza saraciei si a disparitiei consumatorilor; flota comerciala a ramas parasita, nemaiavand utilitate. Din cauza incercarii de a mentine valoarea lirei sterline au aparut tot mai multi someri.

In 1911 in Anglia munceau aproximativ 13 milioane de barbati si aproape 5,5 milioane de femei, dar numarul total al celor in cautare de lucru era mult mai mare. De asemenea se produsese o deplasare a mainii de lucru. Minele, caile ferate, industria textila foloseau tot mai putini muncitori, in timp ce in comert si turism numarul acestora crestea. In timpul revolutiei industriale centrul de

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Perioada Interbelica in Anglia.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
893 cuvinte
Nr caractere:
4 437 caractere
Marime:
10.00KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Economie
Tag-uri:
stat, Economie, buget
Predat:
la liceu
Profil:
Umanist
Specializare:
Filologie
Sus!