Organizarea Transportului De Mărfuri Pe Calea Ferată

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Organizarea transportului - in general si a celui de marfuri - in special, este legata de notiunea de trafic. Traficul reprezinta totalitatea transporturilor efectuate intr-o perioada de timp (luna, trimestru sau an) in cadrul anumitor relatii de transport.

Traficul international totalitatea transporturilor efectuate pe caile ferate intre doua sau mai multe state.

Traficul international dintre statele din Europa este reglementat de Conventia CIM, care are 5 parti ce se refera la: contractul de transport; dispozitii diverse; dispozitii tranzitorii.

Conventia este completata de 8 anexe, ce se refera la: modelul scrisorii de trasura sau al duplicatului scrisorii de trasura; modificarea contractul de transport; regulamentul transportului coletelor exprese, etc.

Folosirea reciproca a vagoanelor de marfuri in transportul feroviar este reglementata de Conventia RIV, la care participa toate tarile semnatare la Conventia CIM si prin care sunt reglementate probleme privind: termenul de revizie; predarea, primirea si reincarcarea vagoanelor; diferite probleme tehnice.

Traficul de tranzit reprezinta numai o parte dintr-un trafic international efectuat pe teritoriul a mai multe tari, astfel incat nu incepe si nu se termina pe teritoriul aceluiasi stat.

Marfa care tranziteaza nu este supusa taxelor vamale sau altor conditii restrictive; Traficul de peage totalitatea expeditiilor ale caror statii de plecare si destinatie se gasesc pe teritoriul aceluiasi stat, insa, in parcurs, strabat teritoriul unui stat vecin.

Operatii comerciale si documente in transportul de marfuri pe calea ferata 1. Operatii comerciale si documente in statiile de predare Transportul marfurilor pe calea ferata presupune, mai intai, primirea acestora de catre statiile respective, necesitand un ansamblu de operatii si documente: intocmirea de catre predatorul marfii a documentului de transport (scrisoare de transport, scrisoare de trasura sau fracht); examinarea starii ambalajului; predarea primirea marfurilor pentru transport si a scrisorii de trasura; marcarea si etichetarea coletelor; stabilirea greutatii marfurilor; depozitarea marfurilor in magazii, pe chei sau pe trenuri; alegerea vagoanelor introduse la incarcare; sigilarea si predarea acestora personalului de tren; Marfurile se expediaza in ordinea sosirii, afara de cazul in care anumite expeditii se bucura de prioritate.

Unele marfuri sunt excluse de la transport sau sunt primite in anumite conditii.

Scrisoarea de transport este principalul document in raporturile dintre calea ferata si beneficiarii transportului de marfuri.

Aceasta constituie documentul doveditor al contractului de transport fiind, in acelasi timp, un document de transport si un document contabil Scrisoarea de transport are 5 parti: unicatul insoteste transportul si se elibereaza destinatarului o data cu marfa; duplicatul il primeste predatorul dupa ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Organizarea Transportului De Marfuri Pe Calea Ferata
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
2 443 cuvinte
Nr caractere:
13 027 caractere
Marime:
23.17KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Economie
Predat:
la gimnaziu
Sus!