Opțiunile reale și teoria jocului

Previzualizare referat:

Extras din referat:

La o recenta conferinta despre optiunile reale, un delegat al comaniei de telecomnuicatii a ridicat urmatoarea dilema in raspuns catre un vorbitor din partea unei firme de consultanta manageriala. Parafrazandu-l, el a spus Dumneavostra ati evidentiat importanta de a avea optiuni si de a amana deciziile de investitii. Luna trecuta, un consultant de la compania dumneavoastra a sfatuit firma mea, o companie de telecomunicatii, sa actioneze decisiv, infatuand importanta unui angajament fata de piata si inlaturand avantajul asupra rivalilor nostrii. Nu este intr-o oarecare masura contradictoriu? Raspunsul a reflectat putina lumina asupra acestui aparent conflict, insumand putin mai mult decat Deci, optiunile reale nu pot fi aplicate in orice caz. In anii recenti a existat un interes considerabil pentru optiunile reale ca metoda de evaluare si estimare tehnica a investitilor. Conform mai multor carti de specialitate (printre care Trigeorgis (1996), Amram si Kulatilaka (1999) si Copeland si Antikarov (2001)), abordarea optiunilor reale este acum, de asemenea tratata in texte standard ca de exemplu Brealey si Myers (2000). Tehnica a fost aplicata asupra catorva zone incluzand evaluarea imprumputurilor petroliere, dreptul de autor si proprietati.

In ciuda entuziasmului initial, evaluarea optiunilor reale s-a dovedit dificil de pus in practica. Tehnicile sunt semnificant de mult mai complexe decat metodele stabilite de evaluare a investitilor a fluxului monetar redus (FMR), intoarcerea capitalului investit (ICI) sau perioada de rambus monetar. Evaluarea optiunilor reale necesita analizarea detailata a tuturor posibilelor dezvoltari viitoare, si gradul de incertitudine al acestor posibilitati, nu doar a venitului asteptat. Managerii sunt de asemenea datori sa monitorizeze constant dezvoltarea mediului afacerial, luand in calcul daca conditile avantajeaza exercizarea unei oportunitati de investire pe viitor, sau daca s-au deteriorat intr-o asemenea maniera incat abandonarea proiectului este in prezent recomandata.

Chiar presupunand ca aceste dificultati practice pot fi depasite, un element fundamental ramane spre a fi rezolvat. Cand anume ar trebui sa se aplice optiunile reale de evaluare? Este intotdeauna relevant, sau 1 Adresa de contact: Lexecon Ltd, Orion House, 5 Upper St Martin s Lane, London WC2H 9EA, UK Email: helen@lexecon. co. uk. Tel: 020 7240 6740 exista situatii in care stabilitele metode bazte pe FMR sunt superioare? Exista, chiar si consultanti care vand tehnica rezolvatoare declarata, situatii unde optiunile reale pot conduce o firma spre pierderi serioase. Intr-o situatie unde actionatul rapid si inlaturarea avantajului asupra rivalilor sunt avantaje strtegice, utilizarea optiunilor reale ar putea cauza o firma sa rateze importante oportunitati si sa piarda pozitia pe piata.

Cum putem identifica situatile in care optiunile reale ar trebui abandonate in favoarea unor tehnici mai bine stabilite? Dificultati apar in mod ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Optiunile Reale Si Teoria Jocului
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
25 pagini
Imagini extrase:
16 imagini
Nr cuvinte:
7 300 cuvinte
Nr caractere:
43 305 caractere
Marime:
28.94KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Economie
Predat:
la gimnaziu
Sus!