Motivele pentru care Studenții de la Universitatea Tehnică din Iași ar Veni la o Cafenea din Apropiere

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

REFLECŢIEASUPRA SCOPULUI 3
DIAGRAMA CONCEPTUALĂ 5
BUGETUL PREVIZIONAT AL PROIECTULUI 8
CONCLUZII 9
BIBILOGRAFIE 10

Extras din referat:

1. REFLECŢIE ASUPRA SCOPULUI

DOMENIUL DE CERCETARE: industria cafelei şi a produselor derivate din aceasta din ţara noastră.

CONTEXTUL ÎN CARE VOI REALIZA CERCETAREA: în momentul de faţă există din ce în ce mai multe locuri unde îţi poţi savura o cafea, deşi clientela e aceeaşi. De asemenea, suntem forţaţi să constatăm că este tot mai dificil să atragi clienţii să frecventeze doar o anumită cafenea sau să vină de cât mai multe ori la una singură. Cercetarea va avea ca punct de referință Cafeneua Nescafe, de la Iulius Mall (parter).

MOTIVELE pentru care am ales domeniul de cercetare:

- Lucrez la o firmă care gestionează printre altele şi o cafenea situată într-o zonă cu potenţial mare pentru a deţine o cotă de piaţă importantă pe piaţa ieşeană.

- Sunt interesată ca pe viitor să-mi deschid şi eu o cafenea

- Rezultatele obţinute în urmă cercetării au aplicabilitate în practică. Mai exact ar folosi managerului cafenelei în vederea formării unei imagini clare asupra clienţilor care intră în cafenea. În plus, dacă unul din factori va predomina atunci se vor întreprinde acţiuni pentru a crea atmosfera corespunzătoare în cafenea.

ÎNTREBĂRI LA CARE STUDIUL URMĂREŞTE SĂ DEA RĂSPUNS:

- Care sunt factorii ce determină studenţii Universităţii Tehnice să vină la o cafenea din apropiere în timpul zilei?

- Care sunt punctele forte ale cafenelei vizate din punct de vedere al clienţilor?

- Cât de mulţumiţi sunt clienţii actuali de serviciile oferite de firmă în momentul de faţă?

- Ce îmbunătăţiri consideră clientul actual că ar fi binevenite pentru ca locul unde îşi serveşte cafeaua să a se apropia cât mai mult de cel ideal?

ARGUMENTE:

- Cunoaşterea nivelului de satisfacţie a clientului e vitală pentru evoluţia unei organizaţii economice, mergând pe principiul „clientul nostru, regele nostru”.

- Firma urmărește să crească încasările, prin urmare face demersurile necesare pentru a-și atinge acest obiectiv. Cercetarea de față i-ar furniza managerului o serie de informații despre cum văd clienții activitatea de a merge la cafenea și ce contează în esență pentru ei când vine vorba de asta.

Pentru a demara cu succes această cercetare, practic voi discuta cu studenții UTI care vin în cafenea, dar și cu cei care locuiesc în Campusul Tudor Vladimirescu, dar care nu au fost niciodată în cafeneaua avută în discuție.

Pe cei care se înscriu în categoria clienți ai cafenelei îi voi aborda într-o manieră în care la finalul discuției voi vrea să știu care este nivelul lor de satisfacție referitor la produsele pe care le pot consuma în cafenea, respectiv la atmosfera creată acolo. De asemenea, dacă sunt printre ei care vin doar dimineața sau seara acolo îi voi întreba ce i-ar determina să vină și în timpul zilei acolo.

Raportarea va fi diferită pentru cei care nu au mers niciodată la cafeneaua Nescafe. Astfel mă va interesa dacă sunt persoane care merg prin cafenele și care sunt motivele pentru care o fac. Este importantă calitatea cafelei, modul de servire, atmosfera, accesibilitatea - Voi încerca să obțin și un răspuns cu privire la momentul din zi în care vizitează respectivele cafenele, iar dacă printre răspunsuri voi întâlni că merg în timpul zilei, mă va interesa și ce anume îi poartă într-acolo tocmai atunci.

Observații:

UNIVERSITATEA TEHNICĂ „GHEORGHE ASACHI” IAȘI

FACULTATEA DE TEXTILE-PILELĂRIE ȘI MANAGEMENT INDUSTRIAL

DOMENIUL: INGINERIE ȘI MANAGEMENT

SPECIALIZAREA: INOVARE ȘI ANTREPRENORIAT

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Motivele pentru care Studentii de la Universitatea Tehnica din Iasi ar Veni la o Cafenea din Apropiere.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
1 987 cuvinte
Nr caractere:
11 169 caractere
Marime:
42.06KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!