Modificarea Contractului De Transport Auto

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Dreptul expeditorului de a dispune de marfa se stinge in momentul in care al doilea exemplar al scrisorii de transport este remis destinatarului, contra unei dovezi de primire.

Destinatarul poate dispune de marfa chiar din momentul intocmirii scrisorii de transport de catre expeditor, daca acesta face mentiune, in acest sens, in scrisoarea de transport.

Daca, exercitand dreptul sau de dispozitie, destinatarul ordona eliberarea marfii unei alte persoane, aceasta nu poate desemna alti destinatari. expeditorul, care vrea sa exercite acest drept, trebuie sa prezinte primul exemplar al scrisorii de transport, pe care sa fie inscrise noile dispozitii si sa-l despagubeasca pe transportator pentru cheltuielile si prejudiciile pe care le-a angrenat executarea acestei dispozitii; executarea acestor instructiuni trebuie sa fie posibila in momentul in care ele parvin presoanei ce trebuie sa le execute si sa nu impiedice desfasurarea normala a actiunii in societatea transportatorului si nici sa nu aduca prejudicii expeditorilor sau destinatarilor altor transporturi; instructiunile nu trebuie sa aiba niciodata drept efect divizarea transportului.

Daca transportatorul nu poate executa instructiunile primite, el trebuie sa instiinteze imediat despre aceasta persoana ce a dat respectivele instructiuni.

Organizarea sistemului de transport naval La desfasurarea transportului naval contribuie trei factori: caile navigabile; navele; porturile.

1. Caile navigabile Canalele maritime si fluviale ofera pentru toate navele, indiferent de pavilionul sub care circula, largi posibilitati de deplasare. Activitatea de transport ce se desfasoara pe lacuri, rauri, fluvii, canale poarta denumirea de navigatie interioara sau fluviala, iar cea care se desfasoara pe mari si oceane se numeste navigatie maritima.

Din punct de vedere tehnic, navigatia interioara se deosebeste de cea maritima prin aceea ca adancimea apelor pe care se face navigatia este mai mica, motiv pentru care si gabaritul navelor este diferit.

Un element aparte in navigatia fluviala il constituie calea navigabila, care numai partial are caracter mutual, ea putand fi construita si artificial.

Prin cale navigabila, in general, se intelege drumul stabilit si trasat pe harta pe care navele se pot deplasa, fara pericol, in ambele sensuri, pe intreaga perioada de navigatie.

Spre deosebire de caile maritime, ce se concretizeaza prin constructii de inceput si sfarsit a acestora (reprezentate de porturi) si prin eventuale constructii si instalatii de semnalizare in navigatie, caile de navigatie interioara se materializeaza in insusi cursul de apa pe care navigatia se face, fara pericol.

Zona continua a cursului de apa si a caii navigabile cu raze ce nu coboara sub o anumita limita si care permite navigatia vaselor intr-un sens sau altul, cu sau fara incrucisare, se numeste senal navigabil.

Caile de navigatie interioara trebuie sa indeplineasca anumite conditii ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Modificarea Contractului De Transport Auto
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
2 566 cuvinte
Nr caractere:
13 849 caractere
Marime:
19.28KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Economie
Predat:
la gimnaziu
Sus!