Modelul Circumplex - Compania Bemol

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Compania BEMOL este proprietarul şi operatorul reţelei de staţii de alimentare cu combustibil BEMOL în Republica Moldova. În decembrie 2007 compania BEMOL şi-a deschis primele staţii de alimentare cu combustibil şi de atunci şi-a extins reţeaua până la 53 de staţii pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Produsele petroliere oferite la staţiile BEMOL sunt livrate prin Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti. Din Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti, produsele de calitate înaltă petroliere sunt livrate la staţiile BEMOL cu ajutorul propriilor autovehicule ce corespund standardelor europene pentru transportarea încărcăturilor periculoase. În interesul clienţilor săi şi în scopul protecţiei mediului ambiant în Republica Moldova, BEMOL oferă în exclusivitate produse petroliere ce corespund standardelor aplicabile ale Uniunii Europene.

Activităţile companiei BEMOL variază de la vânzarea produselor petroliere la gestionarea Centrelor de Spălare Auto şi Magazinelor cu orarul de lucru 24/24 din cadrul staţiilor sale BEMOL.Aceste staţii sunt proiectate, construite şi echipate în colaborare cu renumiţi antreprenori de talie internaţională conform standardelor industriale naţionale şi internaţionale.Toate staţiile sunt dotate cu utilaj cecorespunde standardelor industriale internaţionale. BEMOL îşi asumă angajamentul de a proteja mediul ambiant în Republica Moldova şi, în acest sens, efectuează investiţii considerabile ce depăşesc cerinţele legislaţiei naționale.Spre exemplu, BEMOL instalează la fiecare staţie o reţea de conducte ce corespunde celor mai stringente standarde ale Uniunii Europene, având un termen de garanţie de 100 de ani.

De la începutul activităţii sale, compania BEMOL a creat peste 1200 de locuri permanente de muncă în Republica Moldova. BEMOL este companie-partener a companiei Danube Logistics, proprietarul şi operatorul Portului Internaţional Liber Giurgiuleşti , şi companie-subsidiară a cărei fondator unic este societatea olandeză EASEUR HOLDING BV.

1.Stiluri constructive:

30% Cultura bazata pe rezultat

Deoarece compania tinde spre prezenta sa la nivel national si recunoastere internationala, ea are preocuparea si abilitatea de a obtine rezultate foarte bune. Obiectivele si modalitatile de realizare a lor sunt determinate in mare masura de manageri, angajati de nivel superior, iar subalternii doar indeplinesc sarcinile.

40% Cultura bazata pe autodezvoltare

Bemol pune accent atit pe cantitate, cit si calitate,pentru ca sa nu dezamageasca clientii in oferta lor. Dar conteaza si cantitatea, adica se lucreaza foarte atent, in special la descarcarea vagoanelor, pentru ca sa nu se epuizeze combustibilul, pentru care se suporta costuri mari de import.Angajatii sunt incurajati sa obtina satisfactie din munca lor.

30% Cultura de tip umanist-încurajator

Adoptarea deciziilor se face in cadrul adunarilor, de catre managerii superiori,care nu incurajeaza participarea activa a muncitorilor in procesul decisional.

35% Cultura de tip afeliere

Angajatii sunt prietenosi,deschisi,sensibili la satisfactia grupurilor de lucruri si isi respecta valoarea umana a fiecaruia dintre ei.

2.Stiluri Pasiv-defensive

45% Cultura de tip aprobare

Managerii firmei incearca tot timpul sa evite conflictele iar relatiile inter-personale sunt amiabile cel putin la nivel superficial. Deoarece nu prea sunt admisi sa participle la adoptarea deciziilor, ei lasa toata raspunderea in putiinta celor responsabili, sunt indiferenti, deaceea si nu sunt frecvente conflictele.

20% Cultura de tip conventional

Compania BEMOL are niste reguli stricte,iar angajatii mereu se conformeaza si urmaresc regulile pentru a face o impresie buna.

85% Cultura de tip subordonare

In aceasta companie deciziile se iau centralizat iar muncitorii nu participa la procesul decizional ci doar la cel de executie.

Observații:

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN MOLDOVA

FACULTATEA FINANŢE

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Modelul Circumplex - Compania Bemol.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 427 cuvinte
Nr caractere:
8 444 caractere
Marime:
14.06KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!