Metodologia de executare a controlului financiar

Extras din referat:

Definitia activitatii de Control Financiar Expresia latina "contra rolus" - verificarea unei stari dupa actul acesteia, actiune incredintata unei persoane specializate.

Controlul financiar asigura buna functionare a activitatii economice, actioneaza sistematic in vederea prevenirii abaterilor si deficientelor, cresterii eficientei, apararea patrimoniului, cunoasterea modului de respectare a legalitatii cu caracter economic si financiar, stabilirii raspunderii pentru pagube sau nerespectarea disciplinei de gestiune.

Functiile controlului financiar

Functia de evaluare are in vedere acte si operatiuni de apreciere si estimare a situatiilor existente la un moment dat,a rezultatelor obtinute la sfarsitul unei perioade,a modului de desfasurare a activitatii,in conditii de normalitate,legalitate si eficienta.

Functia de prevenire consta in special in efectul de preintampinare a abaterilor de la prevederile legale sau de la normele prin care a fost reglementata activitatea unei activitati economice.

Functia de documentare asigura cunoasterea cantitativa si calitativa a problemelor care fac obiectul dezvoltarii economico-financiare.

Functia recuperatorie consta in actiunea de descoperire si recuperare a pagubei si luarea de masuri fata de cei vinovati.Masurile de recuperare se iau fie direct,de catre organele de control,fie la propunerea acestora,de catre organul ierarhic superior sau de catre justitie

Functia pedagogica-prin aceasta functie,controlul ajuta la ridicarea nivelului de pregatire a specialistilor din economie,pentru rezolvarea in conditii cat mai bune a sarcinilor ce le revin.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Metodologia de executare a controlului financiar.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Marime:
91.69KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!