Materia La Merceologie

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Verificarea ambalarii si marcarii care se face vizual, observand daca ambalajul este deteriorat, daca marcarea cuprinde toate mentiunile necesare identificarii si daca are inscrisa data fabricatiei si termenul de garantie. Verificarea aspectului, observand starea izolatiei bornelor, a legarii lamelelor la borne si daca prezinta urme vizibile de vatamari mecanice (crapaturi, lovituri, de- formari), deplasari de imbinari, pete, stersa-turi, urme de electrolit sau coroziuni ale invelisului si partilor metalice. Verificarea constructiei si dimensiunilor se face vizual, observand daca piesele de conexiune sunt protejate contra coroziunii, daca e un strat continuu sau prezinta portiuni neacoperite, diametrul. Marcare, ambalare, transport, depozitare. Marcarea se face pe invelisul exterior si cuprinde fabrica producatoare, tipul de pila sau baterie, tensiunea nominala polaritatea, STAS, data fabricatiei prin 3 cifre (primele 2 indica saptamana, ultima-anul) si termenul de garantie. Ambalarea se face individual in folie de material plastic si apoi in cutii de carton, in lazi de lemn si containere. Transportul se face cu mijloace acoperite care sa asigure protejarea fata de intemperii. Depozitarea trebuie facuta in incaperi uscate, la temperaturi care sa nu depaseasca 20?C, ferite de surse de caldura si de substante corozive. Depozitarea se recomanda a se face in stelaje sau prin stivuire pe platforme de lemn.

Acumulatoare electrice. Sortimentul comer-cial. Acumulatorul acid-tensiunea la borne este de 2 V de element. Acumulatorul alcalin-ten-siunea la borne este de 1, 25 V de element, este mai usor, mai durabil, dar are un cost mai ridicat.

Verificarea calitatii. Pt. aprecierea calitatii se verifica aspectul exterior printr-o examinare organoleptica, observandu-se starea acumulatorului si se determina masa, dimensiunile (lungimea, latimea, inaltimea) si caracteristicile electrice, res- pectiv tensiunea la borne si capacitatea de descarcare. Marcare, ambalare, depozitare Marcarea se face vizibil pe bac si prin etichetare cu tensiunea la borne, tipul acu-mulatorului, semnul bornelor (+), (-), emblema fabricii producatoare, data fabricatiei, STAS, pretul cu amanuntul.

Ambalarea se face in lazi de lemn pe care se scriu mentiunile: FRAGIL si NU RASTURNATI. Depozitarea se face in incaperi uscate si racoroase, asezate pe rastele in pozitie normala de functionare.

Se pastreaza, in general, 6 luni, fara electrolit.

Articole pt.

instalatiile electrice de uz casnic Conductorii electrici sunt produse meta-lice care servesc la transportul energiei electrice de la sursele de producere sau alimentare la diferiti consumatori. Ei se obtin din metale ductile si cu rezistivitate mica, cu o buna stabilitate termica si o rezistenta mecanica suficienta. Cel mai mult se folosesc cuprul si aluminiul.

Sortimentul comercial.

Dupa domeniul de utilizare: pt.

instalatii fixe si mobile; pt.

bobinaj pt.

conexiuni; pt.

autovehicule si in functie de izolatie, fiind izolati si neizolati. Acesti ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Materia La Merceologie - Varianta 3
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
30 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
8 872 cuvinte
Nr caractere:
49 412 caractere
Marime:
42.11KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Economie
Predat:
la gimnaziu
Sus!