Materia La Merceologie

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Metodele de ambalare sunt diferite in functie de tipul materialului. Industria aplica din ce in ce mai multe metode moderne ca: Ambalarea celulara se face cu pelicule transparente de material plastic sau celulozic. Prese speciale fac ca cele 2 pelicule sa adere, inchizand din loc in loc produsul ambalat. Ambalarea cu pelicule aderente se aplica la branzeturi; consta in acoperirea produsului cu un material peliculogen care apoi se usca, formand un strat protector, rezistent si impermeabil.

cafea macinata. Aparatul dozeaza produsul in ambalaj ermetic cu 99% vid. Lipsa oxigenului asigura conditii optime de pastrare.

Ambalarea cu gaze inerte se aplica la produsele alterabile, ca preparate din carne taiate felii si preambalate in folii transparente. In acest caz se extrage oxigenul din ambalaj si se introduce azotul cu gaz inert. Ambalarea sistem Cryovac se aplica la carne, preparate din carne, peste, legume, fructe proaspete, etc. Se folosesc folii de materiale plastice, foi celulozice sau folii complexe (celofan-polietilena) si folie Cryovac (clorura de vinil cu clorura de viniliden dau prin polimerizare aceasta folie). Produsul ambalat in pungi Cryovac, vidate se scufunda in apa fierbinte sa se contraga cu 50-80% invelind etans produsul luand forma acestuia. Temperatura apei de fierbere difera dupa felul Ambalarea Ultrapack se aplica la lichide: lapte, sucuri. Se folosesc ambalaje din carton tetraedice prevazute cu un pai pentru extragerea continutului. Ambalajul se inchide prin lipire cu apa fierbinte.

Ambalarea Tetrapack se foloseste tot la produse lichide. Ambalajul din carton captusit in interior cu staniol, se inchide automat si se sterilizeaza. Ambalarea Freschpack se aplica la preparate culinare. Ambalajul este o tavita subtire din aluminiu invelita in pelicula transparenta si impermeabila, vidata si trecuta printr-un aparat tip tunel cu apa fierbinte de diferite temperaturi. Ambalarea de tip aerosol foloseste recipiente metalice rezistente.

Produsul se introduce impreuna cu un gaz lichefiat sau comprimat care propulseaza continutul printr-o valva datorita suprapresiunii din interior. Se aplica la insecticide, substante peliculagene, cosmeti- ce, etc. Ambalajele sunt diferentiate dupa mai multe criterii: -dupa felul materialului folosit la confectionarea lor, ambalajele pot fi: din lemn, hartie, textile, sticle, metale, mase plastice sau materiale complexe. /-dupa procedeul confectionarii sunt: ambalaje fixe, demontabile, pliante. /-dupa domeniul de utilizare: ambalaje de transport, de defacere-prezentare. Cadrul legislativ privind calitatea marfurilor.

In conditiile ezvoltarii si diversificarii produselor, largirii schim-urilor pe piata interna si internationala, un rol important il are standardizarea.

Standardizarea are ca obiect elaborarea de standarde ca documente sau specificatii ce cuprind solutii tehnice si comerciale menite sa promoveze ridicarea calitatii marfurilor.

Principalele obiective ale standardizariii sunt: -asigurarea si ridicarea calitatii ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Materia La Merceologie - Varianta 1
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
70 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
23 630 cuvinte
Nr caractere:
118 645 caractere
Marime:
83.21KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Economie
Predat:
la gimnaziu
Sus!