Introducere în economia întreprinderii

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Intreprinderea reprezinta o veriga de baza a economiei in care au loc producerea unor bunuri, executarea unor lucrari sau prestarea unor servicii conform cerintelor pietei.

particulare dupa statutul juridic S. A. S. R. L. S. C. S. S. C. A. S. N. C. dupa felul materiei prime utilizate extractive prelucratoare dupa destinatia economica a produsului producatoare de mijloace de productie producatoare de bunuri de consum dupa caracteristicile tehnice si tehnologie ale procesului de productie producatoare de energie electrica si termica din industria metalurgiei feroase si neferoase din industria de exploatare si prelucrare a lemnului dupa gradul de marime mici mijloci mari dupa gradul de specializare specializate universale mixte dupa tipul de productie productie de masa productie de serie productie individuala (pe unitate) 3. Tipologia si profilul intreprinderilor Tipul de productie de masa nomenclatura restransa, stabilitate mare in timp volumul productiei este foarte mare locurile de munca sunt strict specializate obiectul muncii se deplaseaza in mod individual, bucata cu bucata Tipul de productie de serie nomenclatura este mai mare, pe o perioada mai mica volumul este relativ mare locurile de munca sunt universale obiectul muncii se deplaseaza pe loturi de productie Tipul de productie individuala nomenclatura este foarte mare, instabila in timp volumul este foarte mic locurile de munca sunt universale si strict specializate obiectul muncii se deplaseaza in mod individual Capitolul II Mediul extern al intreprinderii Conceptul si necesitatea cunoasterii mediului extern al intreprinderii Intreprinderea este un sistem deschis fiind influentata direct de catre alte intreprinderi si indirect de catre factorii economici, socio-culturali, politici.

Mediu extern reprezinta totalitatea factorilor si a organizatiilor care influenteaza direct si indirect activitatea intreprinderii Factorii externi care influenteaza activitatea intreprinderii factorii economici factorii tehnici si tehnologici factorii de management factorii politici factorii socio-culturali factorii demografici factorii juridici factorii mediului inconjurator Relatiile externe ale intreprinderii Succesul unei intreprinderi este conditionat de clientii sai. Furnizorii intreprinderii reprezinta partenerii intreprinderii de la care aceasta se aprovizioneaza cu materii prime, materiale, energie electrica, apa.

Intreprinderile pot concura direct sau indirect cu alte intreprinderi.

Institutiile bancare au un principal rol de finantare a intreprinderilor, dar mai pot oferi informatii, consultanta si servicii.

Alte organizatii din mediul extern: societatile de asigurari, mass-media, camerele de comert si industrie, institutiile statului, asociatiile comerciale.

I. Alegeti varianta corecta: 1. Intreprinderea cu ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Introducere In Economia Intreprinderii
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
674 cuvinte
Nr caractere:
4 135 caractere
Marime:
9.46KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Economie
Tag-uri:
Economie, intreprindere
Predat:
la liceu
Sus!