Întreprinderea Alfa Nistru

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Societatea pe Actiuni Alfa Nistru se afla in mun. Soroca, un centru important al Moldovei in aspect cultural si istoric, la hotar cu Republica Ucraina. Societatea pe Actiuni reprezinta una din cele mai performante si moderne intreprinderi din republica care prelucreaza fructe, legume si pomusoare.

Intreprinderea a fost fondata in 1962 cu denumirea de Uzina de conserve din Soroca avand raza de activitate producerea conservelor din fructe si legume. Activitatea a inceput cu functionarea sectiei de conserve.

In 1981 a fost data in exploatare sectia Aseptica, menita pentru prelucrarea si pastrarea sucurilor de fructe in conditii aseptice performante. in 1993 a fost finisata constructia sectiei de imbuteliere, unde in prezent se toarna sucurile in pachete Tetra-Pak. In acelasi an, in rezultatul privatizarii, intreprinderea s-a transformat in Societate pe Actiuni cu denumirea Alfa-Nistru. Proprietatea privata constituie acum 100%, ceia ce faciliteaza intreprinderea sa se dezvolte cu succes.

La inceputul activitatii sale volumul producerii uzinei de conserve alcatuia 2 mln. borcane. in procesul evolutiei terenul de producere s-a marit, utilajul uzat a fost inlocuit cu utilaj performant, tehnologiile avansate au inlocuit metodele vechi de producere. De asemenea s-a marit si asortimentul produselor noastre, ce au un ambalaj si dizain modern. in asa mod acum SA Alfa Nistru atinge capacitatea de producere de100 000 tone de materie prima.

Odata cu restructurarea economiei nationale, datorita unei organizari riguroase a activitatii intreprinderii, S. A. Alfa-Nistru a reusit sa-si mareasca capacitatile de producere, sa largeasca posibilitatile de realizare a productiei pe piata de desfacere, sa-si imbunatateasca indicii financiari si economici, fapt greu de atestat in Republica Moldova. intreprinderea se afla ferm printre liderii restructurarii economiei nationale, orientandu-se activ spre pietele externe de desfacere. Cu acest scop in 1992 - 2001 a fost extins asortimentul productiei si procurat un utilaj de calitate superioara si anume: utilaj de concentrare a sucurilor Unipektin (Elvetia) cu volumul de productie 5 tone de suc concentrat / pe ora; utilaj pentru capsarea borcanelor de tip Twist- Off (Italia); linia de producere a gemurilor (Italia); autoclave moderne (Germania); linie de producere a porumbului conservat (SUA); linia de producere a boabelor de mazare conservate (Germania). Procesul intensiv automatizat al intreprinderii a devenit prioritar, ceea ce a facilitat imbunatatirea conditiilor si eficientei activitatii de munca. Odata cu implementarea noilor tehnologii, procesele de producere au devenit mecanizate, au fost imbunatatite conditiile de munca. Considerabil s-a schimbat aspectul general al intreprinderii.

In 1997 au fost arendate 200 ha de pamant, pe suprafata caruia s-a organizat o pepiniera pentru cresterea puietilor virus free de pomi fructiferi, zmeura, capsune, coacaza de soiuri ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Intreprinderea Alfa Nistru
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 529 cuvinte
Nr caractere:
8 753 caractere
Marime:
12.05KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Economie
Tag-uri:
intreprindere, organizatie
Predat:
la liceu
Sus!