Internaționalizarea Firmei

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Realitatea istorica arata ca, pe masura dezvoltarii sale, firma de afaceri tinde sa depaseasca limitele locale, nationale si regionale si sa-si extinda activitatea in spatiul economic global, a carui formare este posibila chiar prin miscarea spre exterior a firmei.

La baza internationalizarii sta expansionismul fortelor pietei, tendinta acestora de a invada mediul inconjurator nemarketizat si de a-l include intr-un sistem economic bazat pe mecanismul pietei. Internationalizarea este obiectiva.

Internationalizarea este un proces de crestere a implicarii firmei de afaceri in operatiuni internationale.

ea sugereaza o distinctie in ceea ce priveste strategia de afaceri a firmei: orientarea spre interior/ versus/ orientarea spre exterior.

orientarea spre interior este o orientare conservatoare orientata spre piata interna (mediul de afaceri local), inchisa.

orientarea spre exterior este o orientare liberala, orientata spre piata externa (mediul de afaceri global), deschisa, specifica economiei de piata (capitaliste). definitia internationalizarii presupune existenta unui anumit cadru de referinta (economia nationala). Mediul de afaceri al economiei de piata are o vocatie globala si este impartit, din punct de vedere politic, in spatii economice nationale.

In aceste conditii, orientarea spre interior caracterizeaza firmele care isi inscriu activitatea in mediul de afaceri national (firme nationale), in timp ce orientarea spre exterior caracterizeaza firmele cu activitati internationale care isi inscriu activitatea in mediul international global.

Definitia internationalizarii contine si o valoare operationala pentru ca ea poate duce la determinarea gradului de internationalizare a unei firme, ca raport intre valoarea vanzarilor in strainatate si cifra de afaceri.

Gintern= (Vs/CA) 100 Caracterizarea procesului internationalizarii se poate face prin evidentierea catorva caracteristici ale internationalizarii: metoda de operare (Cum? ) obiectul vanzarilor (Ce? ) pietele tinta (Unde? ) capacitatea organizationala (Cat? ) resursele umane si financiare (Cu ce? ). Metoda de operare se concretizeaza in diferite forme de realizare a afacerilor internationale, de la exportul simplu, pana la productia in strainatate.

Obiectul vanzarilor il reprezinta bunurile si serviciile exportate. Acest obiect tinde sa se diversifice pe masura implicarii firmei pe piata mondiala. Aceasta se poate realiza in doua moduri: comercializarea in exterior a unui produs ce era oferit curent pe piata interna.

prin conceperea unui nou produs pentru export.

Pietele tinta rezulta in urma unor operatiuni ale managementului firmei de afaceri internationale privind selectarea debuseelor si a partenerilor. De regula, in fazele initiale ale internationalizarii se abordeaza piete mai usor accesibile in privinta costurilor, a riscurilor, a concurentei, distanta geografica, cultura, etc.

Capacitatea organizationala se ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Internationalizarea Firmei
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
3 489 cuvinte
Nr caractere:
19 352 caractere
Marime:
24.19KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Economie
Predat:
la gimnaziu
Sus!