Previzualizare referat:

Extras din referat:

permite identificarea marfurilor vandute; este actul primar pe baza caruia se opereaza evidentele atat la exportator, cat si la importator; este documentul commercial de plata; cuprinde mentiuni privind conditia de livrare si termenul de plata; serveste la efectuarea formalitatilor vamale.

In ceea ce priveste continutul facturii, aceasta are un antet si un continut. In antet se precizeaza: numele si adresa vanzatorului; date pentru identificarea si cunoasterea vanzatorului (forma juridical, tipul de activitate, nr. de telefon, fax, nr. De inmatriculare in registrul comertului); numele si adresa cumparatorului; data si numarul facturii; precizarea numarului comenzii in baza careia se face livrarea.

In ceea ce priveste continutul facturii, aceasta cuprinde: denumirea comerciala a marfii; valoarea tranzactiei, precizandu-se pretul unitar pe articole si valoarea totala; mijlocul si modalitatile de plata; greutatile brute si nete ale marfurilor ce fac obiectul tranzactiei.

Certificatul de calitate Aici se mentioneaza ca exportatorul a fost verificat si atestat pentru fabricarea produsului respective in regim de asigurarea calitatii conform standardului de calitate ISO 9002, precum si faptul ca produsele care fac obiectul facturii si expediate catre importatori sunt in conformitate cu normele internationale de calitate in vigoare.

Certificatul de conformitate Prin certificatul de conformitate se atesta ca marfa care face obiectul exportului a fost produsa in concordanta cu specificatiile tehnice stipulate in contract. Se elibereaza de catre firma producatoare.

Certificatul de origine In acest document se specifica tara de origine a produselor avand in vedere ca ea poate fi definite de tara exportatorului. El permite obtinerea unor facilitati vamale de catre importator.

Astfel, in cazul in care intra tarile partenere exista acorduri ce prevad taxe preferentiale, importatorul va trebui sa dovedeasca cu certificatul de origine dreptul sau la o taxa vamala mai redusa sau la o scutire de taxe vamale.

El asigura respectarea masurilor de politica comerciala din tara importatoare.

Packing List-ul In acest document se specifica modul de ambalare pentru transport si numarul de colete, numarul paletilor, dimensiunea lor, modul in care produsele sunt distribuite pe acel palet, greutatea pe unitatea de ambalare, greutatea neta totala a produselor de pe acel palet.

Se mai specifica greutatea neta si bruta a marfurilor transportate, precum si valoarea lor.

Copia documentului de transport Documentele de transport cunoscute in tranzactiile internationale sunt: conosamentul maritim; scrisoarea de trasura feroviala; scrisoarea de trasura rutiera; scrisoarea de transport aerian.

In cazul nostru, s-a utilizat scrisoarea de trasura rutiera CMR. Acest formular cuprinde urmatoarele mentiuni: locul si data intalnirii; numele si adresa expeditorului; numele si adresa ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Importul
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 372 cuvinte
Nr caractere:
8 544 caractere
Marime:
13.88KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Economie
Tag-uri:
import, export, comert
Predat:
la liceu
Sus!