Importanța tehnologiei în marketing

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Tehnologia, mai mult decat orice alta schimbare in climatul marketingului, va influenta cele 11 Cs ale Marketingului Relational, si anume: Cient, Categorii, Capacitati, Cost, profitabilitate si valoare, Controlul contactului cu procesele monetare (Control of the contact to cash processes), Colaborare si integrare, Acomodare, Comunicare, interactiune si pozitionare, dimensiunile clientului, protectia consumatorului.

Companiile investesc foarte mult in tehnologii din domeniul computerelor si al comunicatiilor in intreprinderile lor, dar si intre ele si clientii lor, in canale de distributie si furnizare. Totusi, putine companii isi coreleaza investitiile in tehologii cu valoare strategica pe care o cauta sa o creeze pentru clientii lor.

Preturile scazute si preformantele imbunatatite ale tehnologiilor digitale si principalele lor componente memoria, depozitare (storage), band width, silicon, software si procesare- noi beneficii consumatorilor si un nou cadru pentru a face marketing cu acestea. Folosita adecvat, tehnica poate ajuta compania sa invete din interactiuanea cu fiecare clinet si sa adanceasca relatiile prin avansarea de idei si solutii menite sa serveasca clinetul si sa-l chestioneze, astfel incat, data viitoare clientul sa fie servit mai bine.

Tehnologia conduce megaprocesele necesare sa asigure valoare clientului. Este cheia celor 11 Cs ale Marketingului Relational asa cum arata figura 1: Tehnologia asigura capacitati de comunicare si evaluare care ajuta omul de marketing sa decida asupra carui client sa se concentreze si faciliteaza interactiunile necesare in intreprindere dar si intre client si furnizorii acesteia. Fara tehnologie oamenii de marketing ar gandi ineficient existand doar comunicatii intr-un singur sens. Cu ajutorul tehnologiei respectivii clienti cu care compania doreste sa faca afaceri pot fi identificati si apoi evaluati pe baza integrarii lor in firma pentru o relatie de lunga durata.

Deasemenea tehnologia ajuta firma sa faca inca doua decizii strategice importanta: ce categorii si tipuri de bunuri si servicii ar trebui sa oferim clientilor si ar trebui noi sa producem bunurile si serviciile dorite de clienti?

Pentru a lua o decizie privid scopurile serviciului, este folositor sa se inteleaga intrega gama de valori pe care clientul doreste sa o obtina, in mod direct sau indirect de la firma.

Astfel, una din deciziile pe care trebuie sa le ia producatorul este ce avantaje vor fi asigurate prin intermediul produsului sau si de catre care firma din lantul relational.

3. Capacitati Tehnologia joaca un rol important in imbunatatirea capacitatilor firmei.

Descoperirile tehnologice cuprind esenta capacitatilor firmei in marketingul relational prin asigurarea, de exemplu a informatiilor, a stocarii de date, a continutului.

Sa urmarim exemplul unui consumator tipic intr-o decizie de cumparare in care tehnologia joaca un rol important. Consumatorul trece printr-un proces cu 5 ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Importanta Tehnologiei In Marketing
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 610 cuvinte
Nr caractere:
9 982 caractere
Marime:
14.05KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Economie
Tag-uri:
marketing, tehnologie
Predat:
la liceu
Sus!