Fondurile Mutuale

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Un fond mutual este o entitate fara personalitate juridica, constituita in baza unui contract de societate civila si este un instrument de investitie colectiv din care un numar mare de investitori individuali detin cate o parte relativ mica si limitata prin lege si care investeste in diverse instrumente ale pietelor financiar-bancare si de capital urmarind realizarea obiectivului financiar al fondului. Fondul mutual strange bani de la mai multe persoane si ii investeste in actiuni, depozite bancare pentru a-si atinge obiectivul declarat, care poate fi cresterea agresiva a valorii unitatii de fond, asigurarea unor venituri regulate si cu risc mic pentru investitori.

Fondurile mutuale sunt administrate, conform reglementarilor in vigoare, de o societate de administrare cu obiect unic de activitate. Prin aceasta colectare de fonduri sub administrare unica, investitorul individual beneficiaza de mai multe avantaje: Diversificare larga a portofoliului de investitii si dispersia riscului. Fondurile importante disponibile permit o larga diversificare a instrumentelor investitionale reducand astfel (dar nu eliminand) riscurile aferente unor anumite categorii de investitii (actiuni, depozite bancare etc.) Lichiditate maxima a investitiei individuale. Investitorii individuali isi pot lichida oricand, partial sau total, investitia transformand-o in bani la valoarea curenta a titlurilor, spre deosebire de alte instrumente care pot fi vandute mai greu sau cu un cost mai mare. Administrarea profesionala a portofoliului. Societatea de administrare a unui fond cuprinde investitori profesionisti sprijiniti de analisti financiari care studiaza si monitorizeaza pietele financiare si companiile in mod individual si pe ramuri. Administrarea profesionala a investitiilor este in general accesibila persoanelor ce dispun de fonduri importante, dar fondul mutual face aceste servicii accesibile oricarui investitor la un cost rezonabil. Transparenta. Conform reglementarilor CNVM, fondurile de investitii trebuie sa asigure transparenta in ceea ce priveste obiectivele de investitii, precum si riscurile pe care si le asuma investitorii. Toate caracteristicile unui fond autorizat de CNVM trebuie sa fie prezentate in prospectul de emisiune al fondului. De asemenea, fondurile de investitii trebuie sa faca publice rapoarte periodice asupra activitatii desfasurate. Modalitatea practica de investire intr-un fond mutual este cumpararea unitatilor de fond (denumite titluri de participare). Un titlu de participare reprezinta o detinere de capital in activele nete ale unui fond deschis de investitii. Activele nete ale unui fond sunt formate din activele totale ale fondului (evaluate conform normelor in vigoare) diminuate cu obligatiile fondului respectiv.

Valoarea unui titlu de participare (valoarea unitara a activului net) variaza zilnic si este egala cu valoarea activului net al fondului intr-o anumita zi raportata la numarul de unitati de fond aflate la investitori ...

Bibliografie:

1. ,,Piete de capital si tranzactii bursiere" -Gabriela Anghelache, Carmen Obregia, Editura ASE, Bucuresti, 2000

2. ,,Piata de capital si restructurarea economica" -Dumitru Badea, Editura Economica, Bucuresti, 2000

3. ,,Burse de marfuri si valori" -Adrian Nitu, Editura Tribuna Economica, Bucuresti, 2002

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Fondurile Mutuale
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
2 244 cuvinte
Nr caractere:
11 910 caractere
Marime:
15.96KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Economie
Tag-uri:
fonduri, investitii
Predat:
la liceu
Sus!