Expertiză contabilă

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Expertiza contabila este activitatea efectuata de catre o persoana ce indeplineste functia de expert contabil.

Expertiza contabila reprezinta controlul registrelor, conturilor si actelor justificative ale unei societati.

Scopul activitatii de expertiza contabila este acela de a furniza partilor interesate informatiile necesare pt a gasi o solutie unei contestatii depuse de una dintre parti.

Pe langa functia de control, expertiza contabila are o functie de cercetare stiintifica, adica expertiza contabila pune in evidenta modul in care anumite fapte economico finaciare se reflecta in evidenta contabila a unei societati.

Expertiza contabila are o serie de trasaturi: ? Sfera de actiune a expertizei contabile este reprezentata de activitatea economica a agentilor economici ? Prin activitatea de expertiza contabila sunt cercetate situatiile de fapt pe baza informatiilor furnizate de evidenta economica.

? Pe langa cercetare, expertiza contabila presupune si interpretarea datelor de evidenta si formularea opiniilor cu privire la problemele identificate pe baza legislatiei in vigoare.

? In cele din urma expertiza contabila elaboreaza concluzii pe baza constatarilor efectuate, necesare organelor judiciare avizate Expertiza contabila analizeaza conformitatea faptelor economice cu documentele aferente, precum si cauzele care au generat abaterile de la actele normative in vigoare la moamentul respectiv.

In urma expertizei cotabile este caracterizata starea de fapt a agentului In functie de destinatia sa, expertiza contabila poate fi: ? judiciara, dispusa de organele judiciare pentru solutionarea cauzelor aflate in faza anchetei, cercetare sau judecata; ? extrajudiciara, solicitata de persoane fizice sau juridice interesate fara sa existe un dosar de ancheta, cercetare sau judecata.

Expertiza Contabila este mijlocul legal folosit ca proba in justitie, prin care se poate demonstra un prejudiciu pecuniar produs unui Proprietar de catre Administratorul unei Asociatii de Proprietari. Expertiza Contabila poate fi efectuata doar de un Expert Contabil autorizat de Corpul Expertilor Contabili.

Este important ca obiectivele Expertizei Contabile sa stabileasca in fapt urmatoarele: verificarea gestiunii Administratorului din care sa rezulte sumele incasate, destinatia acestora si platile efectuate verificarea efectuarii de Administrator a inregistrarilor legale in contabilitatea Asociatiei verificarea tuturor Registrelor prevazute de lege pentru Asociatiile de Proprietari, in conformitate cu OG nr 85/2001 daca au fost evidentiate si achitate obligatiile catre Stat rezultate din activitatea contabila a Asociatiei verificarea incasarii si achitarii CASS-ului de catre Administrator verificarea respectarii normelor legale in vigoare in ceea ce priveste avizele si aprobarile necesare Administratorului pentru efectuarea platilor curente, a cheltuielilor necesare sau urgente ale Asociatiei, respectarea plafonului de Casa cu ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Expertiza Contabila
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 218 cuvinte
Nr caractere:
9 163 caractere
Marime:
13.36KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Economie
Predat:
la gimnaziu
Sus!