Evaluarea calității serviciului de transport în comun prestat de RAT Brașov dintr-o perspectivă a consumătorilor

Extras din referat:

Una dintre cele mai mari probleme ale unui oras mare cu o populație pe masură, o reprezintă transportul în comun. După cum poate deduce oricine, acest lucru se intamplă și în Brasov.

Firma RAT Brasov, prestatoare de servicii de transport în comun, este una dintre cele mai rău famate firme prestatoare de servicii din Brasov.

Spunem acest lucru deoarece nu credem că există vreo persoană din acest oras care să nu aibă măcar o obiecție cu privre la modul în care firma își prestează serviciile.

În opinia noastră, cele mai grave elemente ce fac ca acest serviciu să fie dezagreat în randul populației, sunt urmatoarele :

condiții insalubre

nerespectarea orarului

neprofesionalismul angajatilor (șoferi ,controlori ,casierițe)

neconcordanța orarului online cu cel de pe promptere etc

Se pare că nu am dat greș când am avut această opinie, deoarece și persoanele intervievate au semnalat cam aceleași probleme

Scopul acestei lucrări îl reprezintă evaluarea calității serviciilor de transport în comun prestate de RAT Brasov din perspectiva consumatorilor .

Pentru această evaluare ne-am ajutat de Metoda SERVQUAL.

Obiectivele lucrării sunt urnmatoarele :

Identificarea factorilor care influențează calitatea acestui serviciu („dimensiunile „)

Identificarea părerii populatiei cu privire la acest serviciu

Analizarea părerilor și transformarea acestora în calcul

Interpretarea calculului și transformarea acestuia în rezultat

Analiza rezultatului și verdictul final

Fenomenul de creștere urbană are responsabilități mari asupra activităților economice și sociale în limitele zonelor geografice.

Congestionarea traficului urban și rezultatul problemei poluării, au o relevanță particulară alături de mai multe statistici ce arată creșterea numărului de posesori auto, sugerând agravarea în viitorul apropiat.

Creșterea relevanței jucată de problemele de calitate în transportul urban public are o cunoaștere îndelungată în Uniunea Europeana, cu emitentul a 2 standarde ale calității serviciilor în transportul public: EN 13816 și EN 15140.

Potrivit consumatorilor au fost create criterii pe 3 nivele de calitate. Nivelul 1-cuprinde urmărirea celor 8 zone macro: disponibilitate, accesibilitate, informație, timp, grija față de clienți, confortul, securitatea și impactul asupra mediului. Aceleași zone macro sunt, în schimburi, cuprinde cu creșteri detaliate în nivelele 2 și 3.

Metodologia SERVQUAL a fost preferată peste altele deoarece caraceristicile precum ca simultaneitatea măsurătorilor ale așteptărilor și percepțiilor calității și ușurinței implementării/interpretării rezultatelor pentru managementului agențiilor de transport.

Bibliografie:

Badulescu.R. , „Cercetări teoretice și empirice în domeniul managementului urban”, nr.8,2008, „Metode de evaluaare a caltatii serviciilor publice on-line” , pg.57-83

- Benedetto.B., Eusebio.D,Proto.T., „IJQSS”,” 3.Măsurarea calității servicilor în transportul urban al autobuzelor: o abordare modificată a modelului SERVQUAL” ,pg.238-252

http://www.ratbv.ro/

http://www.brasovcity.ro/documente/municipiu/transport-public/Prezentare%20R.A.T.%20Brasov.pdf

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Evaluarea calitatii serviciului de transport in comun prestat de RAT Brasov dintr-o perspectiva a consumatorilor.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
17 pagini
Marime:
2.19MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Predat:
Facultatea de Stiinte Economice si Administrarea Afacerilor , Universitatea Transilvania din Brasov
Materie:
Economie
Sus!