Economia Sectorului Public

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Sectorul public desemneaza acea parte a economiei in care se manifesta, pe de o parte, proprietatea de stat si, pe de alta parte, proprietatea publica. Subiectii acestor ca tegorii de proprietate sunt ministerele si organismele guvernamentale, precum si toate societatile si intreprinderile (publice si de stat) care produc diverse bunuri, fie ele de natura publica, fie privata.?

Manifestarea sectorului public desemneaza multitudinea de activitati care sunt desfasurate in sfera proprietatii de stat si a celei publice. Se disting, din acest punct de vedere, urmatoarele forme de organizare a activitatilor sectorului public :

1) Regiile autonome si intreprinderile de stat : sunt unitati economice aflate in proprietate publica, respectiv in proprietatea privata a statului, care sunt constituite si mentinute mai ales in ramurile economice considerate de interes strategic : industria energetica, industria de armament, exploatarea minelor si a gazelor naturale, posta si transporturi feroviare, precum si in alte domenii stabilite de guvern.

2) Administratia publica este constituita din totalitatea autoritatilor publice(centrale si locale) care produc bunuri si servicii pentru colectivitati si redistribuie avutia in societate prin diferite instrumente administrative.

3) Fondul funciar este a treia componenta a domeniului sectorului public. Aici se includ, in principal, suprafete de terenuri pe care se afla unitatile proprietate publica, regii autonome ori administratii publice, cat si terenurile aflate in proprietate publica.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Economia Sectorului Public.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 204 cuvinte
Nr caractere:
7 494 caractere
Marime:
11.97KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
administratie, sector public
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
An de studiu:
II
Sus!