Contractul de Factoring

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Factoringul consta in posibilitatea de a ceda o parte din creante sau a le ceda in totalitatea lor unei institutii specializate in operatiuni de acest gen, pe baza unui contract de factoring, in schimbul cedarii unui comision.

Din perspectiva serviciilor incluse, factoringul este definit ca un produs financiar complex care combina creditarea, asumarea riscului de neincasare a creantelor, servicii de urmarire si incasare a creantelor, precum si evidenta contabila a creantelor.

Factoringul este nu doar o tehnica de finantare in faza de postlivrare, ci si una de transformare in lichiditati a creantelor rezultate in urma livrarii bunurilor sau a prestarii serviciilor.

Ca instrument juridic destinat sa ajute accelerarea operatiunilor de finantare a productiei materiale, ce foloseste procedeul de vanzare prin negocierea creantelor garantate, contractul de factoring se inscrie in categoria contractelor comerciale sinalagmatice, consensuale, oneroase si cu executare succesiva.

Participanti La operatia complexa de factoring participa aderentul, care este un producator-vanzator de marfuri, un prestator de servicii sau un executant de lucrari; factorul, care este un stabiliment financiar; clientii aderentului - cumparatori de marfuri sau beneficiari ai prestatiilor de servicii ori executarii de lucrari.

In fapt, aderentul care sau a vandut marfa, sau a prestat servicii,

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Contractul de Factoring.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
6/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
811 cuvinte
Nr caractere:
4 345 caractere
Marime:
9.81KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
producator, vanzator, produse
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Profesorului:
Ciuca Liviu
Sus!