Construcția pensiunii turistice Porumbelul

Previzualizare referat:

Extras din referat:

1. Rezumatul lucrarii

Infiintarea pensiunii turistice “Porumbelul” si a utilitatilor de agreement, in localitatea Maneciu Pamanteni, judetul Prahova.

Ideea proiectului este fundamentata pe baza potentialului turistic crescut al localitatii Maneciu, potential ce poate fi exploatat profitabil prin amenajarea unei structuri de cazare de tip pensiune turistica de 3 margarete dotata cu 5 camere cu o capacitate de 10 de locuri proiectata astfel : subsol cu sala fitness si cu crama, parter cu receptie si restaurant, etajul 1 format din 3 camere duble cu o capacitate de 6 locuri, mansarda cu 2 camere duble cu ocapacitate de 4 locuri, amenajare pista pentru motodeltaplane si a unui traseu montan pentru drumetii cu bicicleta.

2. Stabilirea obiectivului strategic:

Beneficiarul acestui proiect este asociatia familiala “Porumbelul”, cu sediul in localitatea Maneciu, judetul Prahova, avand administrator pe domnul Marinescu Viorel.

Familia Craciun s-a constituit in anul 2007 intr-o asociatie familiala in baza legii 300/2004 la initiativa persoanei fizice Marinescu Viorel, autorizatia pentru infiintare si functionare fiind eliberate de catre primarul comunei Maneciu Pamanteni, in vederea infiintarii unei pensiuni agroturistice. Pentru demararea poiectului Pensiunii Agroturistice „Porumbelul”, Asociatia Familiala Craciun au decis accesarea unor fonduri nerambursabile FEADR. Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) este un instrument de finanţare creat de Uniunea Europeană pentru a sprijini ţările membre în implementarea Politicii Agricole Comune. FEADR reprezintă o oportunitate de finanţare pentru spaţiul rural românesc, în valoare de aproximativ 7,5 miliarde de euro, începând cu anul 2007 şi până în anul 2013. Similar cu Programul SAPARD şi FEADR se va baza pe principiul cofinanţării proiectelor de investiţii private.Fondurile europene vor putea fi accesate în baza a două documente-cheie: Programul Naţionalde Dezvoltare Rurală 2007-2013 şi Planul Naţional Strategic pentru Dezvoltare Rurală.

Proiectul familie Craciun, pensiune agroturistica, se incadreaza in axa III a FEADR.

Axa III

“Calitatea vieţii în zonele rurale şi diversificarea economiei rurale” – 30% din fondurile europene, totalizând suma de 2.046.598.320 euro, cuprinde:

• diversificarea activităţilor nonagricole

• sprijin pentru crearea şi dezvoltarea microîntreprinderilor cu scopul de a promova spiritual întreprinzător

• incurajarea activităţilor turistice

• servicii de bază pentru economia şi populaţia rurală

Prin FEADR se pot acorda fonduri nerambursabile între 50 si 70% din valoarea totala eligibilă a proiectului, fondurile acordate reprezetând cofinanţarea publică, la care trebuie să se adauge cofinanţarea privată, acea contribuţie financiară a celui care solicită fondurile europene. Cofinantarea publică reprezintă sprijinul financiar acordat beneficiarilor Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală de către Uniunea Europeană şi Guvernul României. Valoare totala eligbila a proiectului Pensiunea Agroturistica „Porumbelul” care face obiectul finantarii de catre Autoritatea Conntractata este estimata la suma de 138000 LEI, echivalentul a 30000 EURO. Agentia acorda o finantare nerambursabila de maxim 96600 LEI (21000 EURO) echivalenta cu 70% din valoarea totala eligibila a proiectului, restul de 30% insumand 41400 lei (9000 EURO) din valoarea proiectului fiind asigurat de veniturile proprii ale beneficiarului, AF Craciun.

Familia Craciun beneficiaza de un teren de 1800 mp, aflat in proprietatea lor din anul 1974 pe care se afla o constructie (locuinta familiei) de 130 mp precum si dependintele aferente gospodariei (89 mp), suprafata de 1450 mp din respectivul teren fiind destinata exclusiv constructiei pensiunii si amenajarii terenului aferent ( parcare, loc de joaca pentru copii, terasa, gradina).

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Constructia Pensiunii Turistice Porumbelul.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 472 cuvinte
Nr caractere:
9 723 caractere
Marime:
23.08KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!