Comunicare managerială

Extras din referat:

Comunicarea este un proces prin care un individ (comunicatorul) transmite stimuli cu scopul de a schimba comportamentul altor indivizi (auditoriului).

Comunicarea inseamna”totalitatea proceselor prin care o minte poate sa influenteze pe alta”.

Comunicarea manageriala presupune nu numai transmiterea mesajelor, ci si schimbarea mentalitatii, atitudinilor, comportamentului managerului cat si a subalternilor”.

Capacitatea managerului se defineste prin reusita in a influenta colaboratorii sa obtina maximum de eficienta si maximum de satisfactii socio-umane. Managerul trebuie sa-i faca pe altii sa faca.

Principala functie a managerului “consta in coordonarea eforturilor unui grup, in organizarea si indrumarea acestuia, in asa fel incat sa se asigure realizarea optima a sarcinii de indeplinit, atingerea scopului urmarit” (Tr. Herseni, 1969,p79)

Stabilirea obiectivelor

Managerul este persoana cu autoritate asupra unei organizatii sau a unei subunitati a acesteia si care trebuie sa isi asume functiile de : planificare, organizare, comanda, coordonare si control. Comunicarea este vitala in fiecare dintre ele.

Planificarea, bazata pe previziune, stabileste unde vrea sa ajunga organizatia, cum sa ajunga acolo. Ea defineste obiectivele privind performanta, deciziile asupra sarcinilor de indeplinit si resursele care se vor folosi pentru a atinge obiectivele.

Functia de planificare nu se poate indeplini fara a lucra cu informatia interna si externa a organizatiei, fara o formulare si o transmitere clara a obiectivelor si planurilor la diferite niveluri, fara antrenarea subordonatilor in procesul de decizie prin discutii si sedinte.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Comunicare Manageriala.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Marime:
133.98KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!