Companiile Offshore

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Prin termenul de offshore* (Potrivit dictionarului anual al revistei The Economist, companiile offshore sunt firme inregistrate in anumite tari sau jurisdictii care au o legislatie fiscala fie fara impozite, fie cu impozite foarte scazute atat timp cat societatea nu desfasoara activitati pe teritoriul tarii unde sunt inregistrate.) limbajul de specialitate britanic desemneaza teritoriul situat dincolo de tarm. In jargonul economic american, prin offshore sunt denumite activitatile economice si firmele care isi desfasoara activitatea in afara teritoriului national al statului in care acestea sunt rezidenti.

Cu alte cuvinte este vorba despre intreprinderi care nu desfasoara activitati comerciale in tara in care au fost inregistrate si care, din punct de vedere al actelor comerciale savarsite, sunt considerate ca fiind firme straine. O companie offshore nu realizeaza venituri in tara in care a fost inmatriculata.

Teoretic, companii offshore se pot infiinta in orice tara din lume, dar nu peste tot se pot obtine si avantaje fiscale.

Tax heaven (engl.) - in traducere libera inseamna port fiscal, refugiu fiscal, paradis fiscal. Cu acest termen sunt desemnate acele unitati teritorial-administrative care asigura conditii deosebit de favorabile pentru dezvoltarea capitalului si pentru functionarea companiilor offshore.

Conform site-ului www.theage.com.au intr-un articol ziaristul Sinclair Davidson a afirmat ca: "Termenul de tax heaven poate fi definit ca orice jurisdictie care are reguli preferentiale pentru investitorii straini".

Motive pentru a infiinta o companie offshore

Pentru a ne da seama de ce este avantajos sa infiintam o companie offshore pentru a ne putea conduce mai bine afacerile este suficient sa studiem avantajele pe care le au aceste companii. Aceste avantaje sunt:

- anonimitate si confidentialitate;

- suporta taxe reduse si ajuta la o mai buna planificare internationala a taxelor;

- lipsa controalelor valutare;

- opereaza intr-un sistem economic si politic stabil;

- opereaza intr-un sistem bancar bine organizat si dezvoltat;

- posibilitatea diversificarii obiectului de activitate fara nici o restrictie;

- regulamente lejere;

- posibilitatea de expansiune mult mai buna;

- ascunderea provenientei marfurilor prin prelucrarea in zonele libere adiacente altor centre financiare offshore;

Anonimitate si confidentialitate

Anonimatul si confidentialitatea sunt invocate ca principale avantaje ale companiilor offshore, dupa taxele scazute sau chiar lipsa acestora. Printre motivele care determina o asemenea alegere se numara:

- in cele mai multe cazuri compania offshore este folosita ca o a treia parte desfasurand tranzactii pe piata locala. In acest caz, cele 2 companii nu trebuie sa aiba acelasi (aceiasi) director(i) intrucat aceeasi persoana nu poate semna un acord intre 2 companii in calitate de director al amandurora;

- in multe tari obligativitatea de a plati taxe este legata de locatia administratiei companiei. Daca este evident ca directorii si actionarii unei companii straine sunt inregistrati pe piata locala, veniturile companiei straine vor fi considerate ca venituri ale unor proprietari locali si vor fi, in consecinta, taxabile;

- oamenii de afaceri

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Companiile Offshore.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
2 039 cuvinte
Nr caractere:
11 734 caractere
Marime:
17.68KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
institutii, activitati comerciale
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!