Previzualizare referat:

Extras din referat:

Coca-Cola

Coca-Cola este o băutură răcoritoare vânduta în magazine, restaurante, și automate în mai mult de 200 de țări. Acesta este produs de Compania Coca-Cola din Atlanta , Georgia , și este adesea menționată pur și simplu ca Coca-Cola (o marcă comercială înregistrată a companiei Coca-Cola în Statele Unite din 27 martie 1944). Inițial a fost conceput ca un medicament de brevet atunci când a fost inventat în secolul al 19-lea de către John Pemberton , Coca-Cola a fost cumparata de omul de afaceri Griggs Candler , a cărui introducere pe piață a dus Coca-Cola la dominația lumii de bauturi racoritoare pe piață de-a lungul secolului 20 . Coca-Cola a fost vanduta la licitatie in întreaga lume..

Compania Coca-Cola a introdus alte băuturi cola sub numele de brand Coca-Cola. Cele mai frecvente dintre acestea este Diet Coke , cu altele, inclusiv , fără cofeină, Coca-Cola , Coca-Cola Diet, fără cofeină, Coca-Cola cires , Coca-Cola Zero , Coca-Cola Vanilla , și versiuni speciale cu lamaie, lime sau cafea.

Istorie

John Pemberton, inventatorul Coca-Cola

Vechi german Coca-Cola deschizător sticle

Considerat a fi primul cupon vreodată, acest bilet pentru un pahar gratuit de Coca-Cola a fost prima distribuit în 1888 pentru a ajuta la promovarea băutură. Pana in 1913, compania a răscumpărat 8500000 de bilete.

Acest anunț Coca-Cola din 1943 este încă afișat în oraș mic de Minden , Louisiana.

Reteta prototipul Coca-Cola a fost formulat la Compania Eagle consumului de droguri și chimică, o farmacie în Columbus , Georgia, de către John Pemberton , inițial ca un vin de coca numit Pemberton de vinuri franceză Coca . El poate să fi fost inspirat de succesul formidabil de Vin Mariani , un european de vin coca.

În 1886, atunci când Atlanta și Fulton County a trecut interzicerea legislației, Pemberton a răspuns prin dezvoltarea Coca-Cola, în esență, o versiune nealcoolice de franceză vinului coca. Primele vânzări au fost la farmacia lui Iacov in Atlanta, Georgia , pe 8 mai 1886. Acesta a fost inițial vândut ca un medicament de brevet pentru cinci cenți un pahar , care au fost populare în Statele Unite, la timpul cuvenit la convingerea că apa carbogazoasa a fost buna pentru sănătate. Pemberton a pretins ca Coca-Cola vindeca boli, precum dependenta de morfina, dispepsie , neurastenie , dureri de cap, si impotenta .

Pana in 1888, cele trei versiuni de Coca-Cola - vândute de trei întreprinderi separate - au fost pe piață. Un parteneriat a fost format pe 14 ianuarie 1888 între Pemberton și patru oameni de afaceri din Atlanta: JC Mayfield, AO Murphey, CO Mullahy și EH Bloodworth.

Candler, cu toate acestea, în cele din urmă a luat o poziție mai formala de a fi parte a încorporării Coca-Cola Company, în județul Fulton pe 24 martie 1888. Această acțiune a inclus Charley Pemberton și Woolfolk Walker, împreună cu sora acestuia, Margaret Dozier. Cei patru au alcătuit acționarii pentru "Coca-Cola Company".Deși Pemberton a declarat că numele de "Coca-Cola", a aparținut exclusiv pentru fiul său Charley.

Datorita numelui Charley Pemberton a preluat controlului asupra "Coca-Cola", numele a fost factorul de bază care a permis ca el să participe în calitate de acționar majoritar, în martie 1888. Cu atât mai mult pentru Candler în special, poziția lui Charley care deține controlul exclusiv asupra "Coca-Cola", numele a continuat să fie un ghimpe in coasta lui.

Fiul cel mai vechi Charles Howard Candler a scris o carte în anul 1950 publicata de Universitatea Emory . În această biografie definitivă despre tatăl său, în care Candler afirmă: "..., la 14 aprilie 1888, tânărul farmacist [Asa Griggs Candler] a achiziționat un interes de o treime în formula unui elixir de proprietate aproape complet necunoscută cunoscut sub numele de Coca -Cola ".

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Coca-Cola.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
30 pagini
Imagini extrase:
30 imagini
Nr cuvinte:
10 802 cuvinte
Nr caractere:
60 160 caractere
Marime:
592.55KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!