Burse curs 9 tranzacționare în cadrul bursei

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Predeschiderea - cu introducerea ordinelor in sistemul STEA - in cadrul acestei etape, pretul de deschidere este calculat pentru fiecare valoare mobiliara, prin algoritmul de FIXING.

Cand exista mai multe preturi la care se pot executa tranzactiile (cantitati egale cu preturi diferite), atunci pretul de deschidere va fi cel mai apropiat de nivelul de referinta.

Toate ordinele (de vanzare sau de cumparare) se executa integral, in masura in care cantitatea de valori mobiliare este suficienta, in cazul in care ordinele, avand pretul egal cu pretul de deschidere, pot fi executate integral, partial sau deloc. 2. Deschiderea - cu identificarea tranzactiilor posibile, calcularea si anuntarea preturilor de deschidere si alocarea ordinelor.

raportarea permanenta a tranzactiilor; transmiterea informatiilor de piata.

Incheierea - in care au loc: tiparirea rapoartelor de tranzactionare; afisarea preturilor valorilor mobiliare tranzactionate; introducerea ordinelor destinate urmatoarei sedinte de tranzactionare, avand termenul de valabilitate cel putin pana la data efectuarii acesteia.

In etapa a doua, tranzactiile efectuate la Bursa in perioada de deschidere sunt transmise, impreuna cu informatiile de piata, publicului.

Dupa calcularea pretului de deschidere si raportarea tranzactiilor catre membrii, se vor constitui cotatii de piata pentru acea valoare mobiliara.

Cotatiile Bursei, in orice moment, semnifica cea mai buna cerere, respectiv oferta, existente pe piata.

Executarea ordinelor are loc respectandu-se o serie de prioritati: cel mai bun pret; ordinele clientilor in fata pro-ordinelor, la acelasi pret; daca mai multi clienti au dat ordin la acelasi pret, ordinea de executie se face pe principiul precedentei; daca mai multe pro-ordine au acelasi pret, ordinea de executie se face pe principiul precedentei.

Dupa inchiderea sesiunii, Bursa va transmite rapoartele de tranzactionare stabilite in proceduri de registru si decontare catre clienti.

In cadrul Bursei de Valori Bucuresti, sunt situatii cand au loc: tranzactii speciale; tranzactii raportate; tranzactii exceptate.

1. Tranzactiile speciale - sunt cele cu valori mobiliare inscrise la cota, dar au loc in afara sistemului STEA. Acestea sunt considerate tranzactii bursiere fiind reglementate prin proceduri bursiere, supravegheate si facute publice de aceastea.

Sunt considerate tranzactii speciale: oferta publica; preluarile; tranzactiile raportate.

2. Tranzactiile raportate - sunt acele tranzactii care au o valoare mai mare de 100 milioane lei sau o cantitate care depaseste 5% din emisiunea de valori mobiliare efectuate de emitent.

3. Tranzactiile exceptate - sunt cele rezultate din hotarari judecatoresti sau executii silite, transferuri private sau directe, donatii si corectarea erorilor care presupun transferuri mobiliare in vederea corectarii unor erori aparute in executarea ordinului unui client, in contul de erori ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Burse Curs 9 Tranzactionare In Cadrul Bursei
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 852 cuvinte
Nr caractere:
9 576 caractere
Marime:
25.07KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Economie
Predat:
la gimnaziu
Sus!