Burse curs 3 tranzacția bursieră

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In sens mai larg, tranzactia bursiera reprezinta totalitatea actelor de vanzare-cumparare realizate in ringul bursei, dar si in afara acesteia, sub forma unor tranzactii speciale care, ulterior, sunt consemnate prin ringul bursei.

Tranzactiile bursiere reprezinta esenta functionarii pietei bursiere, de al carei volum si valoare depinde eficienta pietei bursiere respective.

- valori mobiliare, de tipul: actiuni, obligatiuni, bonuri de tezaur, titluri de stat cu dobanda variabila sau fixa; - contracte, negociate initial pe o piata la termen, care devin subiect pentru: tranzactiile speculative, tranzactii cu instrumente financiare (moneda, valuta), tranzactii pe instrumente derivate (cu optiuni, cu prima), pe indici bursieri.

investitorii care doresc sa investeasca valorile realizate in valori cu rata profitului mai mare decat rata dobanzii; societatile comerciale (corporatii) - care atrag capital prin emisiune primara sau secundara de valori mobiliare; societatile care gestioneaza portofolii de valori mobiliare (actiuni si obligatiuni). Tipurile de tranzactii care se incheie pe piata bursiera sunt fi variate, in functie de piata bursiera: tranzactii la vedere, la disponibil pe piata marfurilor au loc in ringul bursei, cu transfer fizic al obiectului tranzactiei si intr-un interval de plata foarte mic (t+3 zile); tranzactii la termen tranzactii ce apar ca urmare a sezonalitatii productiei sau consumului sau datorita intervalului mare de transport de la locul productiei la locul consumului. Are loc transferul fizic al obiectului tranzactiei, in schimb plata este reglementata intr-un termen mai mare (3-6 luni), motiv pentru care acest tip de tranzactii mai sunt denumite si tranzactii forward; tranzactii pe o piata reglementata aceasta inseamna ca cei care controleaza si reglementeaza piata respectiva stabilesc cotatiile si termenele de lichidare. Aceste contracte la termen pot fi: cu transfer, la lichidare, al obiectului tranzactiei si fara transfer, la lichidare, al obiectului tranzactiei (se urmareste realizarea unui profit din diferenta de pret). Aceste operatii speculative devin suportul unor alte tipuri de tranzactii, si anume: cu prima, cu optiuni, cu instrumente financiare, cu indici bursieri, operatii de arbitraj, etc. ). Modul de desfasurare al tranzactiei bursiere Elementul de baza al tranzactiei bursiere este ordinul dat de client societatii de brokeraj sau intermediere.

Ordinul cuprinde mai multe elemente: investitorul; structura obiectului tranzactiei; unitatea monetara (contractul); pretul (cotatia). In functie de cotatie, ordinele se clasifica in: ordine la piata trebuie sa fie executate de broker imediat dupa deschiderea sesiunii de tranzactii, la cel mai bun pret din momentul in care ordinul a fost transmis. Aceste ordine nu pot ramane neexecutate, deoarece nu exista limita de pret si nu exista nici siguranta cotatiei dorite. Cel care da ordinul trebuie sa dispuna de o ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Burse Curs 3 Tranzactia Bursiera
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
2 129 cuvinte
Nr caractere:
11 092 caractere
Marime:
45.32KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Economie
Predat:
la gimnaziu
Sus!