Bursa din Tokyo

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Bursa de valori din Tokyo, localizata in Tokyo, Japonia, este a doua dupa marime bursa de valori de pe piata, fiind intrecuta doar de Bursa de valori din New York. Lista ei curenta contine 2271 companii locale si 31 de companii straine, cu un capital total de 5 trilioane de dolari.

Bursa de valori din Tokyo este incorporata in kabushiki kaisha (corporatii japoneze), cu 9 directori, 4 auditori si 8 lucratori. Sediul bursei se afla la 2-1 Nihombashi Kabutocho (district al businessului) , Chuo-ku, Tokyo, Japonia. Orele de lucru sunt de la 9. 00 pina la 11. 00 dimineata, si de la 12. 30 pina la ora 3. 00. Din 24 aprilie 2006, sedintele de dupa amiaza au inceput sa se desfasureze la ora 12. 30. Listele cu stocuri sunt separate in Prima Sectie (pentru companiile mari), a doua sectie (pentru companiile mijlocii) si sectia Mamele (pentru companiile noi ce se dezvolta rapid). In martie 2006 in Prima sectie erau 1712 companii, in a Doua sectie - 489 de firme si in sectia Mamele -156 de companii.

Indicatorii bursei de valori sunt Nikkei 225, selectat dupa numele companiei Nihon Keizai Shimbun (cea mai mare companie mass-media), TOPIX, bazat pe preturile de la Prima Sectie si indicatorul J30 al marilor companii industriale sustinut de majoritatea ziarelor (mai mici) din Japonia. BVT are 89 de companii locale si 19 companii straine participante la vinzari.

Bursa cluburilor de presa, numita Kabuto Club, se situeaza la etajul 3 al cladirii BVT. Cei mai multi membri ai Kabuto Club sunt afiliati cu Nihon Keizai Shimbun, Kyodo News, Jiji Press sau cu posturi de radio-emisie ca Bloomberg LP si CNBC. Kabuto Club este ocupat in special in perioada dintre martie si aprilie, cind companiile publice isi prezinta darea se seama anuala.

Bursa de valori din Tokyo a fost fondata pe 15 mai 1878, ca Tokyo Kabushiki Torihikijo, sub controlul a ministrului de finante de atunci, Okuma Shigenobu si a unui advocate capitalist, Shibusawa Eiichi. BVT a inceput sa funcioneze pe 1 iunie 1878. In 1943, bursa a fost unita cu alte 10 burse din tara pentru a forma o singura bursa de valori din Japonia. Insa bursa a fost inchisa si reorganizata la scurt timp dupa bombardarea orasului Nagasaki.

BVT s-a redeschis sub curentul nume pe 16 mai 1949, tinind cont de Actul de schimb securizat. Cresterea BVT din 1983 pina in 1990 este fara precedent, in 1990 ea a obtinut in jur de 60 % din piata de valori capitalizate a lumii, decazind in valoare si superioritate zilele noastre, dar totusi raminind una din cele 3 mari burse de valori din lume.

Problemele I. T. Etajul de vinzari a fost apt sa lucreze timp de 90 minute pe 1 noiembrei 2005, in ciuda defectiunilor noului sistemului de tranzactii, dezvolta de Fujitsu, care ar fi trebuit sa ajute sa se faca fata volumului mare de vinzari.

Intreruperea vinzarilor a fost cea mai cumplita din istoria burselor, vinzarile fiind oprite pentru 4. 5 ore.

In timpul ofertelor publice la J-Com pe 8 decembrie 2005, un angajat la Mizuho Securities ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Bursa din Tokyo.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
1 072 cuvinte
Nr caractere:
5 743 caractere
Marime:
10.43KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Economie
Tag-uri:
bursa, Economie
Predat:
la liceu
Sus!