Auditul Financiar

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Auditul financiar este o examinare profesionala independenta a situatiilor financiare anuale ale unei entitati in scopul formularii unei opinii de audit.

Standardele de Audit IFAC - International Federation of Accountant (Federatia Internationala a Contabililor) Standardele Nationale de Audit (Camera Auditorilor din Romania a hotarat asimilarea Standardele de Audit IFAC - International Federation of Accountant) Auditorul trebuie sa planifice, sa controleze si sa tina evidenta activitatii sale in mod corespunzator.

Sistemele de contabilitate si controlul intern Auditorul ar trebui sa evalueze sistemul de inregistrare si procesare a tranzactiilor ale entitatii auditate si sa evalueze daca acesta este potrivit pentru a fi folosit ca baza pentru elaborarea situatiilor financiare. Aceasta va ajuta la planificarea activitatii de audit si la realizarea efectiva a procedurilor de audit.

Daca auditorul decide ca se poate baza pe controalele interne, trebuie sa evalueze aceste controale si sa efectueze teste de conformitate asupra lor.

Probele de audit Auditorul trebuie sa obtina suficiente probe de audit pentru a-i permite sa traga concluzii rezonabile pe baza lor.

Raportarea Raportul de audit trebuie sa cuprinda o exprimare clara a opiniei pe baza evaluarii concluziilor trase conform probelor obtinute in cursul auditului. 1. Stabilirea obiectivelor 2. Evaluarea riscului Riscul de audit reprezinta riscul pe care auditorul il atribuie unei opinii de audit neadecvate, atunci cand situatiile financiare contin informatii eronate semnificative. - Se va determina: riscul inerent, riscul de control si riscul de nedetectare.

- Cunoasterea clientului, aplicarea sistemului contabil cerut de cadrul de reglementare si a sistemului de control.

3. Elaborarea planului de audit 4. Obtinerea probelor de audit 5. Finalizarea activitatii si formularea opiniei de audit 6. Intocmirea raportului ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Auditul Financiar
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
314 cuvinte
Nr caractere:
2 017 caractere
Marime:
11.35KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Economie
Tag-uri:
audit, control intern
Predat:
la gimnaziu
Sus!