Analiza fundamentală Zentiva

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Capitolul 1: Prezentare generala

Societatea Zentiva N.V. este o societate farmaceutica internationala care se orienteaza pe dezvoltarea, producerea si comercializarea de produse farmaceutice generice moderne de marca. Societatea este liderul pietii in Republica Ceha, Romania si Slovacia, iar importanta ei creste rapid si in Polonia, Rusia, Bulgaria, Ucraina, precum si in tarile baltice. Societatea Zentiva cu sediul in bulevardul Theodor Pallady, nr. 50, sector 3, Bucuresti,inregistrata la Registrul Comertului: J40/363/ 07.02.1991, avand codul CAEN 2120 are ca principal domeniu de activitate fabricarea produselor farmaceutice.

Un element cheie al strategiei companiei Zentiva, orientata spre cresterea continua a profitului, este de a face medicamente moderne mai accesibile pentru bolnavii din pietele Europei Centrale si de Est prin intermediul celor care presteaza ingrijire medicala primara. Zentiva realizeaza aceasta crestere pe pietele dinainte si nou castigate atat prin dezvoltarea fireasca a activitatilor sale cat pe calea unor achizitii oportune.

Misiunea societatii este de a extinde tratamente de calitate, in special in domeniul ingrijirii primare. Aria de produse cuprinde aproape 280 de produse in 500 de forme farmaceutice, acoperind o gama larga de domenii terapeutice. Produsele companiei Zentiva sunt destinate tratamentului de dureri, la boli cardiovasculare, ale sistemului nervos central, digestiv, urologic si genital, precum si tratamentului bolilor respiratorii. In domeniul de suplimente alimentare se refera mai ales la vitamine.

Grupul Zentiva are aproximativ 6.500 de salariati si detine unitati de productie in Republica Ceha, Slovacia, Romania si Turcia.

Ca una dintre cele mai mari companii farmaceutice din Europa Centrala si de Est, Zentiva este convinsa ca rolul ei consta atat in oferta medicamentelor moderne de marca, cat si in sprijinul acordat unei game largi de activitati benefice destinate societatii. In decurs de cativa ani, Zentiva a atins acest tel atat prin sponzorizare pe termen lung, cat si prin sprijinul acordat manifestarilor culturale, sociale si sportive.

Istoria societatii isi are radacinile in anul 1962, cand a fost infiintata la Bucuresti intreprinderea pentru fabricarea medicamentelor. Aceasta a facut parte din sistemul de stat care a avut sarcina sa furnizeze medicamentele pe piata farmaceutica interna. Ulterior, denumirea societatii s-a schimbat in Intreprinderea de Medicamente Bucuresti (Bucharest Medicines Plant), iar in anul 1990 a primit denumirea Sicomed. Opt ani mai tarziu, in anul 1998, compania este listata la Bursa de Valori Bucuresti, actiunile ei devenind printre cele mai tranzactionate titluri.

Procesul de privatizare prin care a trecut compania se finalizeaza cu succes in anul 1999, pachetul majoritar de actiuni ale societatii fiind achizitionat de un grup de actionari institutionali, din care faceau parte Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si cateva fonduri de investitii. In anul 2005, Sicomed devine prima companie farmaceutica din Romania care a obtinut de la Lloyd?s Register certificatul cu standardul de calitate ISO 9001:2000 care garanteaza functionalitatea sistemului intern de management al calitatii. La sfarsitul anului 2005, grupul farmaceutic Zentiva achizitioneaza compania Sicomed, in cadrul uneia dintre cele mai mari tranzactii de pe piata. Sub noul brand Zentiva au fost integrate, in primul semestru al anului 2006, activitati anterioare ale grupului Zentiva de pe piata romaneasca si cele existente ale societatii Sicomed. Astfel Zentiva devine liderul pietii de medicamente generice din Romania.

Capitolul 2: Conducerea societatii

Consiliul de administratie al companiei Zentiva este format in prezent din:

ALEXANDER CERNAK - Presedinte al Consiliului de Administratie

DUMITRU LUPULIASA - Presedintele Colegiului Farmacistilor Din Romania

POLIEVKA PETER MUDr - Corporate Governance Director

PAVEL NOVAK - Financial Director

MARCEK ALEXANDER - Corporate Finance Director

In echipa de management executiv al grupului Zentiva se numara:

Jiri Michal, presedinte al Consiliului de Administratie si Director General lucreaza pentru Companie de la absolvirea invatamantului superior in anul 1974. Pe parcursul activitatii in cadrul Companiei a ocupat functia de director de productie si de director economic, iar in anul 1993 a fost numit director general. Domnul Michal este in acelasi timp si presedintele Consiliului de Administratie al companiei Zentiva.

Petr Sulc, vicepreledinte pentru finante s-a angajat in cadrul Companiei pe post de director financiar in anul 2001. Este membru al Consiliului de Administratie al Zentivei. Intre anii 1995 - 1997 a fost angajat ca analist financiar in cadrul companiei AGA S/A din Brazilia. Apoi a trecut la compania AGA GAS s.r.o. din Republica Ceha in cadrul careia a lucrat pe pozitia de director financiar si director executiv. In anul 2000 s-a angajat pe post de director regional pentru Europa Occidentala la societatea germana Linde Gas AG la care a activat pana la momentul angajarii la Zentiva in anul 2001.

Lars Ramneborn, vicepresedinte pentru comert raspunde de activitati comerciale, vanzari si marketing ale companiei. Este membru al Consiliului de Administratie al Companiei Zentiva N.V. La Compania Zentiva s-a angajat in februarie 2003, avand o practica de peste cincisprezece ani in industria farmaceutica.

Petr Suchy, vicepresedinte pentru productie si logistica lucreaza pentru Companie de la absolvirea invatamantului superior in anul 1984.

Jan Sotola, director pentru cercetare si dezvoltare in pozitia sa anterioara in cadrul companiei Zentiva a ocupat functia de director pentru cercetarea si dezvoltarea chimica. In acelasi timp ocupa si functia de presedinte al Consiliului de Administratie de la VUFB, a.s., filiala a companiei Zentiva N.V. In afara conducerii cercetarii si dezvoltarii farmaceutice va conduce si in continuare compartimentul de cercetarea si dezvoltarea chimica.

Miroslav Janousek, director pentru reglementare si calitate inainte a lucrat in Companie in departamentul de analize si ocupa functii de conducere in domeniul productiei si managementului calitatii.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza fundamentala Zentiva.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
2 636 cuvinte
Nr caractere:
16 778 caractere
Marime:
48.46KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
firma, afacere, Economie, dezvoltare
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!