Agribusiness - SC Albalact SA

Extras din referat:

Istoricul companiei

ALBALACT este singurul producator roman de lactate infiintat in fosta industrie comunista, care in numai cativa ani de la lansarea primului sau brand a ajuns intre primii patru jucatori din piata romaneasca a lactatelor.

Fabrica Albalact a fost deschisa in anul 1975, intr-o vreme in care regimul comunist dorea ca fiecare judet din Romania sa dezvolte propria industrie alimentara. De-aici si numele societatii, Albalact.

In 1999, cand ajunsese din pacate la limita falimentului, lipsita de investitii si tehnologie, fabrica a fost privatizata de stat si a devenit o societate pe actiuni cu capital integral privat, pachetul majorita de actiuni fiind cumparat de familia Ciurtin din Alba Iulia.

Dupa numai cativa ani de la privatizare, cu investitii moderne si o strategie de marketing bine gandita, Albalact a lansat primul sau brand suta la suta autohton – Fulga - care a castigat rapid un capital de imagine urias, devenind unul dintre cele mai simpatizate marci romanesti. 

Fulga a ramas insa acelasi copil pe care il cunoastem de cativa ani: este o vacuta de incredere, care le aduce copiilor lapte bun si are raspunsuri la toate intrebarile.

A trecut in 5 ani prin schimbari importante de ambalaj si imagine, a adus produse inovative pe piata, adresate in special familiilor si copiilor, iar in 2009 a intrat si in categoria iaurturi. 

A fost primul brand romanesc animat construit in jurul unui personaj care vorbeste si face glume .

A devenit un simbol pentru copii, simbolul vacutei simpatice, istete, dar copilaroase si puse pe sotii.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Agribusiness - SC Albalact SA.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Marime:
394.10KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!