Smogul Fotochimic

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Rezumat

Smog is a type of air pollution; the word "smog" was made in the early 20th century as a portmanteau of the words smoke and fog to refer to smoky fog. The word was then intended to refer to what was sometimes known as pea soup fog, a familiar and serious problem in London from the 19th century to the mid 20th century. This kind of smog is caused by the burning of large amounts of coal within a city; this smog contains soot particulates from smoke, sulfur dioxide and other components. Modern smog, as found for example in Los Angeles, is a type of air pollution derived from vehicular emission from internal combustion engines and industrial fumes that react in the atmosphere with sunlight to form secondary pollutants that also combine with the primary emissions to form photochemical smog. The atmospheric pollution levels of Los Angeles, Mexico City and other cities are increased by inversion that traps pollution close to the ground. [3]

Introducere

Ce este smogul?

Smogul este un tip de poluare a aerului , un cuvant format in limba engleză din smoke=fum si fog=ceata.

Din punct de vedere științic, smog-ul denotă o concentrație marită a poluanților din aer deasupra unei zone dens populată având condiții meteorologice deosebite (de exemplu inversiune termică). În general, smog-ul apare numai în timpul vremii cu vânt slab.

Smogul clasic este rezultatul arderii carbonilor si este un amestec de fum si dioxid de sulf. Smogul fotochimic este un tip de smog ce include o mixtură de agenți poluati cum sunt ozonul sau VOCs. Acest tip de smog apartine industriei moderne.

Smogul se formeaza in arealele urbane, in acele locuri in care exista un mare numar de automobile, cand dioxidul de azot este descompus de razele solare, eliberandu-se ozonul, aldehide ai cetone.

Smogul poate cauza severe probleme medicale. Smogul reduce vizibilitatea naturala si adesea irita ochii si caile respiratorii, si se stie ca este cauza a mii de decese anual. In asezarile urbane cu densitate crescuta, rata mortalitatii poate sa creasca in mod considerabil in timpul perioadelor prelungite de expunere la smog, mai ales cand procesul de inversie termica realizeaza un plafon de smog deasupra orasului.

Cea mai evidenta manifestare a smogului o constituie pâcla, de culoare galben-maro-gri, care se datoreaza prezentei în aer a unor mici picaturi de apa, ce contin produse ale reactiilor chimice dintre substantele poluante din aer. Aceasta pâcla, familiara celor din zonele urbane, se extinde în prezent periodic si în zone curate, cum ar fi rezervatii naturale, zone de agrement, paduri, câmpii. Acest smog are de multe ori un miros neplacut, datorita componentilor gazosi. Produsele intermediare si finale ale reactiilor care au loc în smog pot afecta sanatatea oamenilor si pot provoca degradari plantelor, animalelor si anumitor materiale.

Este o caracteristica istorica generala ca, atunci când o tara nedezvoltata începe dezvoltarea industriala, calitatea aerului sa se înrautateasca semnificativ. Situatia continua sa se deterioreze pâna când un grad semnificativ de afluenta este atins, punct în care controlul emisiilor este îmbunatatit, iar aerul începe sa se purifice.

Una dintre cele mai importante caracteristici ale atmosferei Pamântului este aceea ca ea constituie un mediu oxidant, un fenomen datorat marii concentratii de oxigen diatomic, O2, pe care aceasta o contine. Aproape toate gazele care sunt eliberate în aer, fie ca sunt substante “naturale” sau “poluanti” sunt complet oxidate în aer, iar produsele finale sunt depozitate, în consecinta, pe suprafata Pamântului. Reactiile de oxidare sunt vitale pentru purificarea aerului.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Smogul Fotochimic.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
3 793 cuvinte
Nr caractere:
21 721 caractere
Marime:
41.98KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Ecologie
Predat:
la facultate
Materie:
Ecologie
Sus!