Principiul precauției

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Principiul precautiei permite o reactie rapida in fata unui posibil pericol pentru sanatatea oamenilor, a animalelor sau a plantelor ori pentru protectia mediului. In fapt, in cazul in care datele stiintifice nu permit o evaluare completa a riscurilor, se poate recurge la principiul precautiei, de exemplu, pentru a impiedica distributia sau chiar pentru a retrage de pe piata produsele potential periculoase.

Comisarul european Stavros Dimas vrea sa refuze intrarea pe piata europeana a doua tipuri de porumb transgenetic, invocand principiul precautiei, relateaza surse europene. Comisarul a propus colegilor sai respingerea cererii pentru autorizarea porumbului Bt11 de la firma elvetiana Syngenta si porumbului 1507 creat de Pioneer.

Cultura celor doua tipuri de porumb a primit pana acum aviz favorabil de la Autoritatea europeana a securitatii alimentare (EFSA). Comisarul european doreste insa sa invoce principiul precautiei, deoarece in alte studii au fost prezentate dubii privind efectele pe termen lung ale acestor culturi, si anume, in cazul cand sunt ingerate de pasari.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Principiul precautiei.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
702 cuvinte
Nr caractere:
4 149 caractere
Marime:
10.95KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Ecologie
Tag-uri:
Principiul precautiei, ecologie
Predat:
la facultate
Materie:
Ecologie
Sus!