Poluarea hidrologică

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Apa este cel mai important si tipic compus chimic identificat la suprafata pamantului. Apa constituie cel mai important produs alimentar si nu poate fi substitui nici prin unul altul.

Volumul total de apa de pe intreg glob pamantesc constituie aproximativ 1, 400 miliarde km3, din care numai aproximativ 36 milioane km3 sunt alcatuite din apa proaspata. Din apa proaspata, numai aproximativ 0, 02 la suta o constituie apa din rauri si lacuri, si numai aproximativ 0, 6 la suta - apele subterane. Volumul ramas poate aparea ca o parte componenta a altor forme (spre exemplu, gheata polara, etc.). Aceste mase de apa sunt subiectele procesului hidrologic, sistemului de circulatie a apei terestre care, de fapt, este un proces continuu, incluzand schimbari in aspectul fizic in functie de amplasarea geografica, care pot fi simtite de noi in forma de precipitatii (ploaie, zapada, etc.), drenaj si evaporare.

Umiditatea adusa in aer din atmosfera, de asemenea, se intoarce pe pamant in forma de precipitatii. Ulterior o parte din ea se evapora (prin transpirare, interceptari, evaporari), pe cand cealalta parte se scurge ca drenaj. Drenajul are loc atat la suprafata pamantului (rauri, lacuri, etc.) cat si in interiorul scoartei terestre (ape subterane), si anume in straturile subterane ale rocilor.

Eventual apa subterana poate iesi la suprafata pamantului prin izvoare, reincadrandu-se in circuitul general al apei.

In lumina acestor fapte devine clar ca apa, in varietatea starilor ei fizice, serveste drept mijloc de transport pentru o diversitate mare de substante.

Apa subterana recreata este compusa din acea pondere de precipitatii si apa de la suprafata solului, care se acumuleaza in rezultatul scurgerii (drenajului) subterane si plus adaosurile de substante, care prin acviferele subterane, se scurg in apele freatice.

In functie de tipul rocii din care este compus acviferul si durata circularii unei cantitati concrete de apa prin acvifer se schimba si concentratia substantelor componente sau a particulelor care intra in componenta apei.

De aceea, este imposibil de facut afirmatii generale aplicabile pentru toate tipurile de apa. Informatia relevanta poate fi obtinuta numai de la autoritatile de resort, in dependenta de domeniul de aplicare/utilizare (autoritatile resurselor de apa, organizatiile de protectie a mediului inconjurator, serviciile comunale). Substantele nedizolvabile si componentii tulburi sau turbizi, de asemenea, pot aparea in compozitia apei, continand particule mici in stare de suspensie care pot fi transportati prin sau cu apa. Cantitati mai mari de turbizi pot fi gasite in apa de la suprafata in rezultatul ploilor torentiale cand substantele sunt spalate din bazinul de acumulare a apei intr-un rau. Aceasta poate sa produca mai multe consecinte negative, cum ar fi pierirea pestilor dintr-un iaz, care nu este rezultatul unui comportament criminal. Microorganisme Toate apele contin un numar mare de microorganisme si ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Poluarea hidrologica.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
3 046 cuvinte
Nr caractere:
15 553 caractere
Marime:
16.28KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Ecologie
Tag-uri:
apa, mediu, poluare
Predat:
la liceu
Sus!