Poluarea Apelor

Extras din referat:

Ape acopera circa 71%din suptrafata Pamantului;oceanele contin 97,2% din totalul apei de pe pamant

Apă= lichid inodor, insipid şi incolor, de cele mai multe ori, sau uşor albăstrui sau chiar verzui în straturi groase. Apa este o substanţă absolut indispensabilă vieţii, indiferent de forma acesteia,. Apa este un compus chimic al hidrogenului şi al oxigenului, având formula chimică brută H2O). Apa este una din substanţele cele mai răspândite pe planeta Pământ, formând unul din învelişurile acesteia, hidrosfera.

Pe Pământ, apa există în multe forme, în cele mai variate locuri. Sub formă de apă sărată există în oceane şi mări. Sub formă de apă dulce în stare solidă, apa se găseşte în calotele polare, gheţari, aisberguri, zăpadă, dar şi ca precipitaţii solide, sau ninsoare. Sub formă de apă dulce lichidă, apa se găseşte în ape curgătoare, stătătoare, precipitaţii lichide, ploi, şi ape freatice sau subterane. În atmosferă, apa se găseşte sub formă gazoasă alcătuind norii sau fin difuzată în aer determinând umiditatea acestuia. Considerând întreaga planetă, apa se găseşte continuu în mişcare şi transformare, evaporarea şi condensarea, respectiv solidificarea şi topirea alternând mereu. Această perpetuă mişcare a apei se numeşte ciclul apei şi constituie obiectul de studiu al meteorologiei şi al hidrologiei.

Apa care este potrivită consumului uman se numeşte apă potabilă. Conform standardului din ţara noastră, pentru ca apa să fie potabilă sestonul nu trebuie să depăşească 1ml/m³.

De aceea este impotranta mentinerea calitatii apelor.

Stabilirea calitati apelor ,din multitudinea caracteristicilor fizice.chimice si biologice care pot fi stabilite prin analize de laborator se utilizeaza practic un numar limitat consideate mai semnificative.

Sistemul mondial de supraveghere a mediului inconjurator prevede urmarirea calitatii apelor prin trei categori de parametri:

Din punct de vedere biologic, apa are numeroase proprietăţi indispensabile proliferării vieţii, care o deosebesc de celelalte substanţe.

Toate formele de viaţă cunoscute depind de apă

Omul intrebuinteaza apa in multe activitati;in agricultura,in stiinta,industrie,in alimentatie,ca solvent,in stingerea incendiilor.

Datorita acestor intrebuintari cat si a importantei apei in mediu este necesara o regularizare a distributiei surselor de apa,cautatrea de noi solutii in reducerea si stoparea poluarii apelor.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Poluarea Apelor.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Marime:
552.20KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Ecologie
Predat:
la facultate
Materie:
Ecologie
Sus!