Poluarea aerului în Galați

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Poluarea mediului a devenit una din cele mai dezbatute probleme ale contemporaneitatii si una de prim ordin pentru conducerea societatii, de aceea ne aflam in fata unui subiect atat de vast si de complex.

Omul si mediul sunt entitati inseparabile, existenta omului fiind dependenta de mediu, iar factorii de mediu (aerul, apa, solul) se pot modifica, in urma folosirii lor de catre om. Astfel apare poluarea, aspect implicit al vietii, in desfasurarea careia unele produse, rezultate din procesele fiziologice si din activitatea omului si a animalelor, devin reziduuri care pot sa incomodeze bunul trai in functie de natura si cantitatea lor. Se poate spune ca poluarea a insotit omul inca de la aparitia lui pe Terra.

In trecut, cand densitatea redusa a populatiei precum si utilizarea, aproape in exclusivitate, a produselor naturale, nu diferentiau mult viata omului de modul de existenta simplu, nu se produceau atat de multe reziduuri. Odata cu marile progrese stiintifice, cantitatea si natura lor s-a schimbat fundamental. In ultimele decenii, procesul de degradare a factorilor de mediu de pe intinsul planetei noastre a avut o evolutie din ce in ce mai ingrijoratoare, cantitatea de poluanti atingand cifre ce depasesc orice imaginatie. Inlaturarea poluarii este o problema de corectare a erorilor care o provoaca. Decizia de combatere trebuie sa existe chiar din momentul in care raul este denuntat ca atare, iar mijloacele tehnico-stiintifice actuale pot rezolva problemele de poluare.

Stim cu totii ca echilibrul natural al gazelor atmosferice este amenintat de activitatea omului.

Multe dintre lucrurile pe care omul le face in mod obisnuit in fiecare zi, duc intr-o masura mai mare sau mai mica la poluarea planetei si a aerului pe care cei 6 miliarde de locuitori il respira in fiecare zi.

Omul ar trebui sa constientizeze ca el respira in fiecare zi aerul, si daca il polueaza va inrautati situatia planetei, pe care unii inca incearca sa o protejeze impotriva acestor efecte nocive care o distrug putin cate putin, si poate pana cand omul isi va da seama ce-a facut s-ar putea sa fie prea tarziu.

Din cauza poluarii creste proportia gazelor numite gaze de sera. Procesele industriale duc la poluare si peste un miliard de locuitori inspira aer puternic poluat.

Nu numai oamenii sunt afectati de poluare, ci si animalele si plantele. Datorita neglijentei omului, s-a ajuns la poluare si mii de hectare de paduri au fost distruse, iar animalele ori sunt pe cale de disparitie, ori mor pentru ca nu mai pot respira aerul puternic poluat. Si apoi ce rost ar mai avea aceasta planeta fara frumusetea data de plante si animale, pentru ca ele sunt adevaratele bogatii, iar omul este pazitorul acestor comori, iar scopul lui este sa le protejeze, de tot ce este rau si le-ar putea duce la disparitie.

Cel mai important lucru pe care omul il poate face este sa incerce sa lupte impotriva poluarii, a ploilor acide care cauzeaza boli in randul populatiei.

Traim in secolulul XXI, supranumit secolul marilor descoperiri si a tehnologiei, dar omenirea nu a descoperit inca faptul ca poluarea ne afecteaza si ca trebuie sa protejam acest verde imens si tot ceea ce inseamna lumina si culoare.

Oamenii au inventat numeroase masinarii pentru a le usura munca, pentru a-i proteja si pentru a le oferi senzatia ca sunt tot timpul in siguranta, dar nu au inventat acea masinarie capabila sa le dea un imbold necesar pentru a invia sentimentul de intelegere intre oameni, sau poate ca asta ne lipseste si suntem prea preocupati numai de binele nostru, pentru a intelege ca prin dragostea ce exista intre oameni se pot realiza multe, chiar si lupta impotriva poluarii - principalul dusman al Terrei.

Nu numai aerul pe care il respiram trebuie protejat de poluare ci si apa pe care o bem in fiecare zi si care este indispensabila vietii.

Reziduurile pe care omul le arunca in apa din bunavointa, greseala sau poate nu este capabil sa constientizeze ca nu face bine ceea ce face, sporesc numarul celor afectati de aceasta modificare a compozitiei naturale a aerului, a apei sau a solului.

Toata populatia si-a luat un angajament fata de cei care vor trai peste ani pe Terra, sa porneasca numeroase campanii care sa traga un semnal de alarma ca poluarea si-a facut loc printre noi, si ca nu vom putea sa scapam de ea decat daca facem ceva care sa indrepte aceasta situatie: plantarea de copaci,renuntarea la distrugerea padurilor si in special a celor ecuatoriale,consumarea in cantitati mai putine de curent, sa calatorim mai putin cu masina, iar toate acestea vor fi pasii marunti pe care ii vom face pentru ca stim ca pic cu pic se face mult si ca aceasta planeta are nevoie de noi, oamenii sa o protejam.

Poluarea in Galati

Principala sursa de poluare in orasul Galati o costituie Combinatul Siderurgic Arcelor Mittal Steel

Conform concluziilor ultimului control, nivelul poluarii este cu 20% peste limita superioara admisa de Ministerul Mediului.

Poluarea din Galati a atins cote alarmante, lucru bine stiut, dar de prea multe ori ocolit. Conform statisticii Autoritatii Judetene de Sanatate Publica Galati, peste 20.000 de copii si 14.000 de adulti au ajuns la doctor numai cu afectiuni ale cailor respiratorii, iar persistenta noxelor, ani si ani de zile, a dus la cronicizarea unor afectiuni.

Potrivit Raportului privind starea factorilor de mediu in anul 2006, la cea mai mare parte a indicatorilor monitorizati s-au inregistrat cresteri ale cantitatii de poluanti fata de anul precedent: oxizi de azot - cu 8,52 la suta mai mult, amoniac - cu 4,8 la suta mai mult, compusi organici volatili - cu 4,07 la suta mai mult, dioxid de carbon - cu 2,8 la suta.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Poluarea aerului in Galati.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
3 052 cuvinte
Nr caractere:
14 185 caractere
Marime:
4.56MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Ecologie
Tag-uri:
poluare, mediu, ecologie
Predat:
la liceu
Profil:
Resurse naturale şi protecţia mediului
Specializare:
Ştiinţe ale naturii
Sus!