Poluarea Aerului

Extras din referat:

Se sting copacii din picioare Şi zarzavatul pe răzoare, Ozonul piere-n stratosferă E aer greu în atmosferă; Mâncăm şi respirăm chimie Am şi uitat de veselie; Cugetu-i gol de meditaţii,  Ne frigem toţi la radiaţii.

Plouă tehnicolor, acid, Ne sinucidem? Ce stupid!

Poluare (lat. pollo, polluere - a murdări, a profana) -orice activitate care, prin ea însăşi sau prin consecinţele sale, aduce modificări echilibrelor biologice, influenţând negativ ecosistemele naturale şi / sau artificiale cu urmări nefaste pentru activitatea economică, starea de sănătate şi confortul speciei umane.

Poluarea aerului - prezenţa în atmosferă a unor substanţe străine de compoziţia normală a acestuia, care, în funcţie de concentraţie şi timpul de acţiune provoacă tulburări în echilibrul natural, afectând sănătatea şi comfortul omului sau mediul de viaţǎ al florei şi faunei. De aici rezultǎ că – pentru a fi considerate poluante – substanţele prezente în atmosferă trebuie să exercite un efect nociv asupra mediului de viaţǎ de pe Pǎmânt.

Elementele poluante nu rǎmân la locurile unde sunt produse, ci, datoritǎ unor factori influenţi, ele se depǎrteazǎ mult de acestea.

Temperatura

Umiditatea

Vantul

Turbulenta

Fenomene macrometeorologice.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Poluarea Aerului.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
21 pagini
Marime:
1.45MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Ecologie
Predat:
la facultate
Materie:
Ecologie
Sus!