Managementul deșeurilor la nivelul unui oraș

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

Cuprins
Scurt rezumat 3
Reprezentarea schematică 4
Noțiuni introductive 5
Terminologie 6
Capitolul I DEȘEURILE
1.1. Consumul și mediul înconjurător 7
1.2. Resursele materiale și deșeurile 8
1.3. Surse și categorii de deșeuri 9
1.4. Gestionarea deșeurilor 11
Capitolul II MANAGEMENTUL DEȘEURILOR LA NIVELUL ORAȘULUI BAIA MARE
2.1. Deșeuri existente și gestionarea acestora în orașul Baia Mare 14
2.2. Colectarea selectivă și reciclarea deșeurilor 20
Concluzii 22
Bibliografie

Extras din referat:

Scurt rezumat

Mediul înconjurător, un element esenţial al existenţei umane, reprezintă rezultatul interferenţei unor elemente naturale – sol, aer, apă, climă, biosferă – cu elemente create prin activitatea umană. Toate acestea interacţionează şi influenţează condiţiile existenţiale şi posibilităţile de dezvoltare viitoare ale societăţii. Dezvoltarea economică nu poate fi separată de consecinţele activităţii umane asupra mediului înconjurător. Efectele consumului şi utilizării resurselor, asupra mediului sunt în creştere. O problemă de însemnătate decisivă este aceea a nivelului şi a ritmului dezvoltării economico-sociale.

Până nu demult, resursele naturale regenerabile ale Terrei erau suficiente pentru nevoile omenirii. În prezent, ca urmare a exploziei demografice şi a dezvoltării fără precedent a tuturor ramurilor de activitate, necesarul de materie primă şi energie pentru producţia de bunuri a crescut mult, iar exploatarea intensă a resurselor Terrei relevă, tot mai evident, un dezechilibru ecologic.

Economia europeană are la bază un nivel ridicat de consum de resurse. Aici se includ materii prime (cum ar fi metalele, mineralele sau lemnul pentru construcţii), energie şi sol. Principalele forţe conducătoare ale consumului de resurse din Europa sunt creşterea economică, dezvoltările tehnologice şi modelele schimbătoare de producţie şi consum. Aproximativ o treime din resursele utilizate sunt transformate în deşeuri şi emisii. Aproximativ patru tone de deşeuri pe cap de locuitor sunt generate în fiecare an în ţările membre ale Uniunii Europene (UE). Fiecare cetăţean european aruncă în medie 520 de kg de deşeuri menajere pe an şi această cifră este estimată a creşte.

Reprezentare schematică

Noțiuni introductive

Pe măsură ce veniturile cresc, cresc şi consumul şi cererea de mai multă hrană, de locuinţe mai mari, mai călduroase şi mai confortabile, de aparate electrocasnice, mobilă şi detergenţi, de îmbrăcăminte, transporturi şi energie. În Europa, bunăstarea de care se bucură majoritatea populaţiei îi determină pe locuitori să opteze pentru tipare de consum dincolo de stricta necesitate, ba chiar pentru unele produse şi servicii dincolo de simplul confort şi, adeseori, dincolo de durabilitatea ecologică.

Ruperea legăturii dintre creşterea consumului şi impactul său asupra mediului va constitui o deosebită problemă pentru economiile în creştere rapidă. Soluţia s-ar putea găsi, în parte, identificând infrastructuri şi comportamente mai durabile, ameliorându-le şi reinvestind în ele.

Observații:

UNIVERSITATEA DE ȘTIINȚE AGRICOLE ȘI MEDICINĂ VETERINARĂ A BANATULUI

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Managementul Deseurilor la Nivelul Unui Oras.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
23 pagini
Imagini extrase:
23 imagini
Nr cuvinte:
5 437 cuvinte
Nr caractere:
30 605 caractere
Marime:
1.59MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Ecologie
Predat:
la facultate
Materie:
Ecologie
Sus!