Ecosisteme Terestre

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Poluarea reprezinta o modificare a componentelor fizice,chimice si biologice ale mediului care este daunatoare pentru om,pentru ecosistemele naturale si pentru cele transrormate sau create de om.Ea se manifesta ca rezultat al intoducerii in mediu a poluantilor.

Datorita insa activitatilor umane,se observa in ultimul timp unele modificari ale compoziti aerului atmosferei,indeosebi in apropierea unor intreprinderi industriale si in orase,modificari care de cele mai multe ori influenteaza negativ calitatea lui.

Deoarece poluarea aerului are efecte negative uneori foarte mari asupra lumii vii si activitati umane -pastrarea calitatii aerului reprezinta o problema a lumii contemporane.

Poluarea are o influenta insemnata asupra activitatilor umane si lumii vii si intr-o masura mai mica dar care poate avea multiple consecinte asupra fenomenelor meteorologice.

Astfel invelisul biotic este influientat de poluarea aerului prin:reducerea evapotranspiratiei frunzelor datorita prafului depus pe suprafata lor ,ceea ce antreneaza diminuare functiilor fiziologice,distrugerea unor plante cu o rezistenta mai redusa,influienta asupra unor specii de animale(insecte,pasari,mamifere).

Cresterea concentratiei de CO2 din atmosfera poate genera incalzirea suprafetei terestre cu cateva grade,ceea ce ar duce la topirea unei mari mase de gheata si la ridicarea nivelului oceanelor,la cresterea ariditatii unor regiuni.

Destramarea stratului de ozon din stratosfera permite patrunderea in cantitati mari a radiatiilor ultraviolete pana la suprafataterestra,ceea ce influienteaza negatin invelisul biotic.Aceste consecinte ale poluarii atmosferei arata ca pastrarea calitatii aerului reprezinta o cerinta de baza a pastrarii unui mediu de viata favorabil dezvoltarii societatii omenesti.

Poluarea devine daunatoare o data cu atingerea sau depasirea unor praguri ale concentratiei diferitelor substante in atmosfera libera,de la care prezenta lor are o influienta nociva.Poluantii sunt substante pe care ecosistemele nu le-au ,,cunoscut"anterior si pentru care nu au diferentiate mecanisme de control.

Poluantii reprezinta indeosebi deseuri ale activitatii umane.

Poluantii pot fi:

->substante chimice-pesticide

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Ecosisteme Terestre.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 028 cuvinte
Nr caractere:
6 424 caractere
Marime:
9.92KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Ecologie
Tag-uri:
ecosisteme, caracteristici, mediu
Predat:
la facultate
Materie:
Ecologie
Profesorului:
Marina Apopei
Sus!