Creșterea fiabilității echipamentelor pentru protecția mediului - consecința activității de proiectare

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Alimentatoare cu carbune

Capitolul1. Introducere

Fiabilitatea este o disciplina din domeniul ingineriei care utilizeaza cunostinte stiintifice pentru asigurarea unor performante ridicate ale functiilor unui echipament, într-un anumit interval de timp si conditii de exploatare bine precizate. Aceasta include proiectarea, abilitatea de a întretine, de a testa si a mentine echipamentul la parametri acceptabili pe toata durata ciclului de viata. Fiabilitatea unui echipament este descrisa cel mai bine de pastrarea performantelor acestuia în timp. Performantele de fiabilitate ale unui echipament sunt concretizate în faza de proiectare prin alegerea judicioasa a arhitecturii echipamentului, a materialelor, a procesului de fabricatie, a componentelor

1.1 Prezentarea utilajului.

In focarul cazanului de 420 t/h, carbunele este ars sub forma de praf. Ansamblul componentelor instalatiei de preparare si ardere a prafului este redat schematic in figura 1. Prepararea prafului de carbune se face cu ajutorul a 6 mori ventilator (1) tip-MV 50, fiecare moara alimentand cu praf de carbune, direct fara a-l stoca, cate un arzator de praf (12). Alimentarea cu carbune a fiecarei mori se face cu un alimentator cu placi (2), care transporta carbunele de la buncar(3) la turnul de uscare (5). Buncarul se poate izola fata de alimentator cu ajutorul unui sibar (13) format din “sulite” metalice paralele, cu un pas mic intre ele. Cazanul are pentru fiecare moara, cate un buncar de carbune, cu capacitatea de cca 180 tone. Variatia debitului de carbune la moara, se face prin reglarea vitezei de deplasare a benzii alimentatorului.

Fig.1 Instalaţie de preparare şi ardere a prafului de cărbune aferentă unei mori de cărbune

1.2 Mod de functionare.

Functionarea alimentatorului are loc in felul urmator: pornind grupul de antrenare al benzii metalice de la dulapul de comanda, miscarea de rotatie de la iesirea din grup se transmite la arboreal de antrenare al benzii metalice. Prin intermediul rotilor de lant aflate pe arborele de antrenare al benzii metalice este pusa in miscare banda.

Daca sibarul de inchidere buncar este deschis, de asemenea, clapeta de inchidere este deschisa, atunci carbunele cade din buncar pe banda, iar aceasta transporta carbunele aflat pe banda spre evacuare. Pentru o intelegere mai buna se va urmari explicatia pe schita din figura 2. Axul cu lopeti fiind antrenat de motoreductor, lopetile acestuia loveste carbunele aflat pe banda ajuta la despicarea stratului de material. Paletele de pe ax sunt astfelorientate incat prin miscarea de rotatie a axului tind sa stranga carbunele inspre axa longitudinala a benzii metalice. Alimentatorul fiind complet carcasat, o parte din materialul transportat care ramane pe banda are tendinta sa cad ape fundul carcaselor metalice astfel incat in timp alimentatorul va avea tendinta de a se infunda. Pentru a preintampina cest fenomen, alimentatoarele sunt prevazute cu cate un curatitor cu racleti. Acesta functioneaza in regim de transportor cu racleti.

Antrenarea curatitorului cu racleti se face de la un grup propriu al acestuia. Lantul cu racleti fiind antrenat, acesta matura fundul alimentatorului, transportand materialul adunat spre gura de evacuare.

Observații:

Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău

Facultatea de Inginerie

Specializarea : I.P.M.I.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cresterea Fiabilitatii Echipamentelor pentru Protectia Mediului - Consecinta Activitatii de Proiectare.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
2 293 cuvinte
Nr caractere:
13 376 caractere
Marime:
551.46KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Ecologie
Predat:
la facultate
Materie:
Ecologie
Sus!