Analiza Râului Suceava

Cuprins referat:

Cuprins
Argument
Capitolul 1. Caracterizarea apelor curgătoare
Capitolul 2.
Capitolul 3.
Capitolul 4.
Capitolul 5.
Bibliografie

Extras din referat:

Cap.1.Caracterizarea apelor curgătoare

1. Caracterizarea generală a apelor curgătoare

Cea mai mare parte din apa de pe Terra e apă de suprafaţă. Pe noi ca oameni ne interesează mai ales apa dulce, şi în particular apa potabilă. Totuşi aceasta se obţine de cele mai multe ori din ape dulci de suprafaţă. Apele curgătoare cuprind pâraie, râuri şi fluvii, pentru toate acestea utilizându-se denumirea generică de râuri.

Râurile contribuie la formarea reliefului. Erodează pământul, mută bolovanii şi depun pietre şi nisip în matcă pe ariile inundate. Ele pot schimba traseul prin săparea unei căi mai scurte între cotiturile albiei originale, lăsând în urmă lacuri de apă dulce. Natura râurilor se poate schimba în funcţie de zona traversată.

Poluarea apelor de suprafaţă

Identificarea surselor de poluare a apei

Sursele de poluare sunt multiple. Poluanţii solizi, lichizi sau gazoşi ajung în apele naturale direct sau, în cele mai multe cazuri prin intermediul apelor uzate. În funcţie de acţiunea lor în timp :

- continue, cu caracter permanent (canalizarea unui oraş, industrii etc.);

- discontinue, temporară sau temporară mobilă (canalizarea unei fabrici care funcţionează sezonier, colonii provizorii, nave,autovehicule, locuinţe, instalaţii industriale deplasabile);

-accidentale (avarii de instalaţii, de rezervoare);

Surse de poluare organizate

Apele uzate menajere, care rezultă din utilizarea apei în locuinţe, instituţii publice, băi, spălătorii, spitale, şcoli, hoteluri, unităţi comerciale şi de alimentaţie publică, etc. Peste 80% din totalul apelor utilizate în scopuri casnice se evacuează poluate.

Apele uzate industriale, care rezultă din diverse procese de fabricaţie şi care constituie cea mai masivă şi nocivă categorie de poluare. Caracteristica esenţială a pelor uzate industriale o constituie varietatea nelimitată de poluanţi şi nocivitatea lor deosebită.

Surse de poluare neorganizate

Sunt reprezentate de: apele meteorice (ploaie sau zăpadă), reziduurile solide de tot felul, diversele utilizări necorespunzătoare (topirea inului sau a cânepii, etc).

Substanţele organice

Substanţele organice de origine naturală (vegetală) consumă oxigenul din apă atât pentru dezvoltare cât şi după moarte. Lipsa oxigenului din apă are ca efect oprirea proceselor aerobe printre care şi autoepurarea;

Detergenţii se plasează la suprafaţa apei sub formă de spumă şi împiedică autoepurarea apei şi folosirea ei pentru irigaţii;

Pesticidele pot constitui cauza unor boli grave (cancer), tulburări neurologice, afecţiuni ale glandelor endocrine.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza Raului Suceava.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
33 pagini
Marime:
2.74MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Ecologie
Predat:
la facultate
Materie:
Ecologie
Sus!