Terorism Efecte Și Concepte

Previzualizare referat:

Extras din referat:

11 septembrie, 2001 zi de doliu international. Cine i-a ajutat pe teroristii de la 11 septembrie? . Lantul coincidentelor. Ucenicii vrajitori. Un terorist cu relatii.

Datorii impovaratoare II. Particularitati III. Terorism: Concepte.

Organizare Etapele atacului Clasificare. Forme de manifestare I. Terorism. Efecte.

Valul de atacuri teroriste ce a zguduit lumea in ultimii ani a starnit indignarea opiniei publice internationale. Lideri marcanti si politicieni din intreaga lume au condamnat actiunile barbare, soldate cu moartea a mii de oameni si ranirea altor cateva zeci de mii. La conferinta de presa de la Londra, din 20 noiembrie 2003, presedintele Americii si primul ministru englez s-au aratat mai hotarati ca oricand sa lupte impotriva terorismului international, oriunde este nevoie, pentru eradicarea lui. Inca o data afirmam ca, in confruntarea cu aceasta amenintare, nu exista cale de intoarcere, compromis sau ezitare, declara Toni Blair, adaugand: Vom raspunde la teroare cu o si mai mare sete de a invinge teroarea, iar la discordie, cu toleranta si libertate. Concluzia apartinea presedintelui G. W. Bush: Teroristii vor sa intimideze si sa demoralizeze natiunile libere, dar nu vor avea succes. Este, poate, destul de greu de interes care sunt pornirile unui atac terorist. De ce sa vrei sa omori? De ce sa vrei sa distrugi ceea ce omenirea a creat? De ce sa vrei sa distrugi o civilizatie, o lume, poate chiar intreaga planeta? Iata intrebari pe care, dupa septembrie 2001, si le pun tot mai des analistii politici, medicii psihiatri, psihologii si - de ce nu? chiar simplii oameni care nu pot sa inteleaga care sunt adevaratele porniri ale tuturor actelor de terorism la care asista, neputinciosi. Se pare ca ar fi vorba de actiunea unei gene inga destul de putin studiate, inga destul de putin cunoscute, asa numita gena a agresivitatii. 11 septembrie, 2001 zi de doliu international Dupa cum toata lumea stie, pe 11 septembrie 2001, o mare nenorocire a lovit exact in mijlocul inimii Statelor Unite ale Americii. Oare, putea cineva sa prevada asa ceva? Atunci, intr-o zi care a intrat in istoria moderna a Americii, s-a prabusit simbolul orasului New York; este vorba despre Turnurile Gemene care s-au prabusit, facand zeci de mii de victime. A fost daramat un simbol care trebuia maculat, in numele unui crez, invocat de o mana de fanatici si de cei interesati sa profite de gesturile lor sinucigase.

Pentru nemuritorii din turnurile devenite amintire, sensul libertatii n-a fost incrancenarea. Nici actul scelerat datorat unei minti bolnave. Stenogramele ultimelor convorbiri telefonice probeaza luciditatea victimelor. Dorinta lor de a trai si uimirea in fata impecabilei ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Terorism Efecte Si Concepte
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
22 pagini
Imagini extrase:
21 imagini
Nr cuvinte:
8 851 cuvinte
Nr caractere:
44 560 caractere
Marime:
41.26KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Drept
Predat:
la gimnaziu
Sus!