Soluțiile instanței de apel

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Judecarea apelului se face avand in vedere toate dispozitiile generale cuprinse in primul capitol al titlului din codul de procedura penala referitor la judecata (art. 287 - 312).

Judecarea apelului se face cu aplicarea tuturor dispozitiilor corespunzatoare valabile la citarea in prima instanta.

Prezenta inculpatului arestat la judecarea apelului este obligatorie. Art. 375, alin. 4 prevede faptul ca arestatul poate lipsi la judecarea de apel in cazul judecarii apelului declarat impotriva hotararilor prin care s-a dispus restituirea pentru completarea urmaririi sau prin care s-a solutionat un conflict de competenta.

Participarea procurorului la judecarea apelului este obligatorie oricare ar fi obiectul cauzei. Intrucat prezenta procurorului este obligatorie, presedintele instantei se ingrijeste ca cererile de apel, memoriile cuprinzand motivele de apel si intreg dosarul cauzei sa fie pus spre consultare la dispozitia procurorului.

Instanta de apel verifica hotararile atacate pe baza materialului probator existent la dosar. In afara probelor administrate in cursul urmaririi penale si a judecatii in prima instanta, in apel nu pot fi administrate alte probe.

Dupa fixarea termenului de judecata in apel de catre presedintele tribunalului sau al curtii de apel competente, se dispune citarea partilor; judecata de apel se desfasoara public, oral si contradictoriu, in prezenta partilor, ceea ce implica citarea lor.

In apel activitatea de judecata este concentrata la momentul dezbaterilor. Acestea, ca si la prima instanta, constau in cuvantul procurorului si partilor, doar ca ordinea in care se da cuvantul este diferita.

Art. 377 prevede ca presedintele completului da cuvantul partilor in urmatoarea ordine : apelant, intimat, procuror. Tot la acest articol, alin. 4, se prevede ca inculpatul are cel din urma cuvant. Dreptul acesta al inculpatului de a vorbi cel din urma poate fi exercitat si prin aparator, nefiind un drept exclusiv personal.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Solutiile Instantei de Apel.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 957 cuvinte
Nr caractere:
11 152 caractere
Marime:
17.07KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Drept
Tag-uri:
procurori, inculpat
Predat:
Facultatea de Drept , Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi
Materie:
Drept
Sus!