Regulament de organizare și funcționare a consiliului local Târgoviște

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Un rol important în administraţia publică îl ocupă în prezent guvernarea electronică, care tinde să devină o caracteristică importantă a noii societăţi bazată pe informaţie.

Administraţia publică este în prezent puternic influenţată de folosirea tehnologiilor moderne ale informaţiei şi comunicaţiilor. Folosirea acestor tehnologii oferă posibilitatea schimbării calitative a serviciilor oferite de către administraţie cetăţenilor şi entităţilor organizatorice şi sociale.

De asemenea într-o societate în plină dezvoltare, cu un timp liber limitat, guvernarea electronică asigură o mai bună şi rapidă legatură între cetăţeanul obişnuit şi factorii de decizie din administraţia locală. Folosirea noilor tehnologii asigură un acces mai rapid la informaţii si în primul rând duce la creşterea în calitate a serviciilor oferite de admistraţiile locale.

Eficientizarea relaţiei dintre cetăţean şi administratiea locală se poate face numai printr-un sistem care să asigure accesul la informaţii şi acest lucru se poate face prin implemetarea sistemelor de e – guvernare.

Pentru studiul de caz am ales să prezit site- ul Primăriei Municipiului Târgoviste , oraşul reşedinţă a Judeţului Dâmboviţa.

Voi face o analiză în funcţie de următoarele caracteristici :

transparenţă,

conţinut util,

comunicare directă cu diferitele structuri,

design,

navigare,

utilitate.

Din punct de vedere al transparenţei pe site putem găsi declaraţii de avere ale persoanelor din conducerea primăriei, declaraţiile de interes ale aceloraşi persoane, organigrama Primăriei, legislaţia în vigoare aplicabilă în domeniul administraţiei locale si unele hotarari adoptate de instituitie prin intermediul Consiliului Local.

Ca deficienţă la acest capitol am putea evidenţial faptul că lipseşte o secţiune dedicată şedintelor de Consiliul Local in sensul că nu se poate consulta o ordine de zi, intocmită în prealabil, durata fiecărei şedinţe .

De asemenea putem accesa declaraţiile de avere şi de interese ale aleşilor locali, declaraţii ce sunt actualizate şi ordonate în ordine alfabetică pentru o mai uşoară studiere.

Bibliografie:

1. Vasile Baltac- Note de curs, 2008,

2. http://ptgv.ro

3. http://e-guvrnare.ro.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Regulament de organizare si functionare a consiliului local Targoviste.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
1 349 cuvinte
Nr caractere:
6 997 caractere
Marime:
2.97MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Drept
Predat:
la facultate
Materie:
Drept
Profesorului:
Vasile Baltac
Sus!