Analiza Politică

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In opinia mea analiza apare ca un sistem de informatii, o generalizare a cunostintelor etc, dar este doar este doar insusi notiunea de analiza.

Problema e alta. Ce este analiza politica? In opinia lui Robert Dhall: analiza politica (reprezinta activitatea, privind explorarea politica pentru a realiza o punte de legatura intre starea reala a lucrurilor si starea viitorului posibil a lucrurilor. Adica analiza politica este drept studio de cercetare asupra fenomenului politic, felul cum evolueaza lucrurile de la inferior la superior sau invers.

Omul face anliza politica, dar o face in temeiul anumitor prejudecati, a unor arhetipuri. Omul simplu poate face unele deductii, dar la suprafata, cu limita fara a realize o sinteza stabila, perfecta deoarece fara sinteza analiza este oarba, fara analiza sinteza e oarba. Adica e necesar acel cumul de informatii de cunostinte pentru a se trece de la prejudecati, in alta zona, in care analiza politica se face in contextul sistematizarii si cel al rationalitatii, determinindu-se relatia scop-mijloc. Analiza politica este acel element care contribuie la formarea personalitatii deoarece are loc procesul de sintetizare a informatiei percepute, delimitarea Unii sustin ca analiza politica este o arta, altii ca este o stiinta. Daca unii si altii considera in asa fel, eu consider in alt fel. Si anume, analiza politica este o imbinare a stiintei cu arta, deoarece pentru a face o analiza e necesara baza, temeiul theoretic, iar stiinta se explica prin totalitatea de teorii, conceptii expuse asupra unui domeniu, este o arta deoarece imbina o imaginatie si creativitate bogata, iar arta include aceste elemente, precum si felul persoanei de a-si expune tendinta creatoare.

Daca am incepe de la insusi semnificatia analizei, atunci e posibil de dedus faptul ca este drept o generalizare, comparare sau chiar sinteza a unui fenomen, process, imprejurare sau conflict.

Astfel putem atribui numeroase sinonime, asociatii la semnificatia cuvintului de analiza, dar problema e alta si anume ce rol are acest element, ce influenta are asupra intelectului uman. Pentru fiecare individ, analiza are o semnificatie diferita, ea poate fi inteleasa sau perceputa sub diferite moduri, important e cum se va rasfringe asupra celorlalti indivizi, care incearca sa realizeze un proces de cercetare adica sa gaseasca un stimul, o idee o teorie la care ar putea raporta un lucru. In cele expuse mai sus am tras atentia asupra individului si nu este in zadar deoarece scopul analizei este anume formarea individuala a persoanei, a capacitatii acesteia de a sintetiza, de a stoca si de a-si expune cunostintele si creativitatea.

Omul este o fiinta analitica, pentru ca gindeste. De aici deducem rolul analizei. Ea determina acel cumul de idei nascute in mintea omului si il face sa le expuna sub forma de teorii, conceptii. Ca rezultat analiza este un stimul spre o gindire profunda, imaginativa. De ce anume profunda si imaginativa? ...

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza Politica
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
612 cuvinte
Nr caractere:
3 165 caractere
Marime:
8.79KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Drept
Predat:
la gimnaziu
Sus!