Contract de Credit Bancar

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

Capitolul I
1.1 Definitie.3
1.2 Clasificarea Contractelor.5
1.3 Natura juridica a propririi bancare.6
Capitolul II
Extrase din legi.7

Extras din referat:

Capitolul I:

1.1 Definitie:

Contractul de credit este contractul prin care o banca (institutie similara), denumita imprumutator, se obliga sa puna la dispozitia unei persoane fizice sau juridice, denumite imprumutat, o suma de bani (creditul) pe o perioada de timp convenita sau isi asuma un angajament banesc prin aval (cambie, bilet la ordin, cec) sau printr-o scrisoare de garantie in interesul acelei persoane, in schimbul unei remuneratii.

O mare parte a activitãtii de creditare este destinatã persoanelor fizice. Multe bãnci românesti au evaluat dimensiunea pietei creditelor acordate persoanelor fizice si profiturile pe care le pot realiza printr-o creditare bine directionatã si gestionatã. În creditarea persoanelor fizice, este util ca banca sã-si alcãtuiascã o imagine completã asupra veniturilor si cheltuielilor clientului.

Creditul poate avea multiple definitii . Din punct de vedere bancar creditul reprezinta orice angajament de plata a unei sume de bani in schimbul dreptului la rambursarea sumei platite , precum si la plata unei dobanzii sau a altor cheltuieli legate de aceasta suma sau orice prelungire a scadentei unei datorii si orice angajament de achizitonare a unui titlul care incorporeaza o creanta sau a altui drept la plata unei sume de bani .

Din punct de vedere al persoanelor fizice creditul este operatiunea prin care se ia in stapinire imediata resurse, in schimbul unei promisiuni de rambursare viitoare, in mod normal insotite de plata unei dobanzi ce remunereaza pe imprumutator.

Prezentam câteva definitii ale creditului atât din literatura de specialitate cât si pe baza legislatiei în vigoare:

- Creditul este operatiunea prin care se iau în stapânire imediata resurse, în schimbul unei promisiuni de rambursare viitoare, în mod normal însotite de plata unei dobânzi ce remunereaza pe împrumutator.

- Creditul, în general, reprezinta schimbul unei valori monetare prezente contra unei valori monetare viitoare.

- Creditul este orice angajament de plata a unei sume de bani în schimbul dreptului la rambursarea sumei platite, precum si la plata unei dobânzi sau a altor cheltuieli legate

- de aceasta suma, sau orice prelungire a scadentei unei datorii si orice angajament a unui titlu care încorporeaza o creanta sau a altui drept la plata unei sume de bani.

Observații:

facultatea de stiinte economice, univ titu maiorescu

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Contract de Credit Bancar.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8.7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
1 407 cuvinte
Nr caractere:
8 686 caractere
Marime:
214.58KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Drept Civil
Predat:
la facultate
Materie:
Drept Civil
Sus!