Previzualizare referat:

Extras din referat:

Capitalistii sunt atit de prosti, spune una din faimoasele vorbe de duh ale lui Lenin, incit vor ajunge sa vinda comunistilor pina si funia cu care acestia ii vor spanzura. Unul din cele mai bune argumente ale tezei ca nu exista progres in istorie ar putea fi tocmai acesta, constatarea ca, dupa aproape un secol, capacitatea noastra de a recunoaste o amenintare fundamentala la adresa ordinii libere nu pare sa se fi imbunatatit. In ziua de astazi, lectura anumitor stiri s-a transformat intr-un exercitiu suprarealist. Vedem mereu atentate sinucigase sau demonstratii ale unor multimi fanatice si ni se spune ca este vorba de militanti islamici. Aceasta e o eroare, nu pentru ca in sine ar fi incorect, ci pentru ca lasa la o parte ceva esential. E ca si cum am descrie regimul nazist pur si simplu drept guvernul german, fara nici o alta calificare, o cale sigura pentru a nu intelege nimic din ideologia si din intentiile sale.

A crede ca ceea ce se intampla in lume este doar expresia unui fundamentalism islamic este, in acest sens, o iluzie. Terorismul islamic nu urmareste doar sa impuna o anumita intelegere a Islamului. El nu urmareste doar teluri politice limitate, cum ar fi retragerea trupelor americane din Arabia Saudita. El este avangarda unei mari revolutii care se petrece de cateva decenii in lumea islamica. Aceasta revolutie are ca scop principal anihilarea natiunii evreiesti. Daca facem efortul minim de a-i asculta pe cei care vorbesc si actioneaza in numele acestor grupari, vom descoperi ca principiul lor vital este antisemitismul extrem.

Atunci cand, acum cateva luni, cativa americani au fost ucisi bestial la Falujah, in Irak, iar corpurile lor au fost dezmembrate, televiziunile au evitat sa ne prezinte direct imaginile macabre. Astfel, putini au putut vedea ca alaturi de ramasitele atarnate de un pod erau afisate sloganuri si simboluri antisemite. Restrictiile editoriale explica si de ce, in cazul executiei inregistrate pe video a ziaristului Daniel Pearle, in Pakistan, publicul nu a putut sa afle ca ceea ce i-a pecetluit soarta acestuia a fost faptul ca era evreu (care s-a repetat si in cazul altui evreu, Nicholas Berg, primul strain decapitat in Irak, a carui executie a fost filmata de grupul lui Al-Zawahiri). Nu e nevoie insa de asemenea evidente. Tot ce trebuie sa facem este sa tragem concluzii din fapte care sunt accesibile tuturor.

Al-Qaeda si gruparile afiliate nu au facut niciodata un secret din faptul ca au declansat un jihad global impotriva evreilor si cruciatilor, dupa cum afirma, repetat, comunicatele date publicitatii.

Un atac cu rachete antiaeriene a ratat un avion al companiei El-Al care decolase din Kenya, iar cateva sinagogi si centre evreiesti in Tunisia, Maroc si la Istanbul au fost devastate de atacuri sinucigase. Cateva atentate au fost dejucate in aceeasi perioada de autoritatile din Franta, Belgia si Italia. Atacurile asupra teritoriului Statelor Unite sunt inteligibile doar daca tinem seama de ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Terorismul
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
6 814 cuvinte
Nr caractere:
35 501 caractere
Marime:
34.30KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Criminologie
Tag-uri:
terorism, islamism
Predat:
la facultate
Materie:
Criminologie
Sus!