Succesul Leo Burnett

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In ceea ce priveste arta succesului, s-au scris o gramada de carti. In special profetii "visului american" propun in mod constant "retete instant", care nu sunt altceva decat variante ale unui algoritm destul de simplu:

1.fixarea obiectivului;

2.elaborarea unui plan pentru atingerea acestui obiectiv;

3.punerea "la lucru" a tuturor competentelor, ambitiei si rabdarii necesare pentru indeplinirea acestui plan.

Una din maximele care m-a inspirit dintotdeauna este: "Cand alegi un tel, tinteste Luna! Chiar daca gresesti, oricum vei fi inconjurat de stele". Probabil ca aceeasi maxima, care este de fapt un proverb Maya, i-a atras atentia si lui Leo Burnett cand a ales logo-ul ce avea sa reprezinte compania sa, si anume o mana intinsa catre stele. Versiunea lui era: "When you reach for the stars, you may not get one, but you won't come with a hand full of mud either."

Leo Burnett face parte din topul primelor 10 agentii de publicitate din lume. In prezent detine peste 270 de birouri in 83 de tari, unite printr-o viziune comuna: "we create ideas that inspire enduring belief".Unul din lucrurile care au facut aceasta companie sa aiba succes este scopul care nu este "vinderea unui produs", ci a-i face pe consumatori sa creada in el.

In 1935, in mijlocul Marii Depresiuni, imprumutandu-se impotriva politei de asigurari pe viata si ipotecandu-si casa, Leo Burnett, de 44 de ani, si alti 8 optimisti s-au decis sa-si deschida o noua agentie de publicitate.

Pe 5 august 1935 compania Leo Burnett isi deschide oficial portile. In semn de ospitalitate un bol de mere rosii este plasat in sala de receptie. De atunci, bolul cu mere se afla pe birourile companiei in fiecare zi. Atat angajatorii, cat si clientii sunt serviti cu cate un mar. A devenit traditia companiei. Spre exemplu, in ultimii zece ani, filiala din Chicago a oferit peste 2 milioane de mere. Asadar, as zice eu ca "one apple a day, makes the clients to stay."

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Succesul Leo Burnett.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
5/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
801 cuvinte
Nr caractere:
4 883 caractere
Marime:
8.37KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Contabilitate
Tag-uri:
depresiuni, politiei
Predat:
la liceu
Profil:
Servicii
Specializare:
Ştiinţe sociale
Sus!