Planul de Afacere

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

Introducere
Cap.1.Metode de intrare in afaceri 1
1.1.Iniţierea unei afaceri 1
1.1.1 Avantajele iniţierii unei afaceri 1
1.1.2 Dezavantajele iniţierii unei afaceri 2
Cap.2.Alegerea formei juridice de desfăşurare a activitaţii 4
2.1 Criterii de alegere a celei mai corespunzătoare forme juridice 4
2.2 Forme juridice de desfăşurare a activităţii antreprenoriale 4
2.2.1 Întreprinzatori individuali şi asociaţii familiale 4
2.2.2 Societăţi comerciale 5
Cap.3.Finanţarea noii afaceri 8
3.1 Estimarea cerinţelor financiare necesare iniţierii afacerii 8
3.2 Surse de obţinere a fondurilor 9
3.2.1 Surse de obţinere a capitalurilor de împrumut 9
Cap.4.Amplasarea şi amenajarea tehnică 12
4.1 Alegerea zonei şi localităţii 12
4.2 Alegerea unui anumit loc în cadrul localităţii 13
4.3 Amenajarea tehnică 15
Cap.5.Planificarea resurselor umane 21
5.1 Compensaţii 22
5.2 Evaluarea performanţelor personalului 23
Cap.6.Strategia de marketing 24
6.1 Crearea mixului de marketing 25
6.2 Produsele 25
6.3 Preţul 27
Cap.7.Promovarea 31
7.1 Obiectivele reclamei 31
7.2 Selectarea mediilor de realizare a reclamei 32

Extras din referat:

Planul de afaceri apare o datã cu dezvoltarea industriei,apariţia de concurenţi şi nevoia de a organiza şi menţine pe un curs cât mai bun o afacere.Acesta apare în cãrţi cu specific foarte vechi şi este consultat de orice întreprinzãtor la intrarea lui în afaceri.

Orice viitor întreprinzãtor are nevoie de un plan de afaceri întrucât acesta prezintã toate informaţiile necesare iniţierii sau continuãrii unei afaceri existente deja Planul de afaceri este un ghid comlet pentru desfãşurarea afacerilor.

O presoana nouã în domeniu poate sã-şi formeze o imagine despre afacere pe care vrea sã o iniţieze, poate urmãri un drum care dacã îi sunt respectate regulile duce spre succes Şi cum orice întreprinzãtor vrea sã meargã spre succes, orice întreprinzãtor urmeazã un drum bine gândit Niciodatã el nu poate porni dacã nu consultã şi dacã nu urmãreşte paşii planului de afaceri Acesta conţine paşii de la metoda intrãrii în afaceri pânã la promovarea produselor şi cheia spre succes.

Planul de afaceri mai poate prezenta informaţii complete despre o afacere, dupã anumite etape stabilite, de la descrierea firmei pânã la obiectivele propuse de întreprinderea respectivã Astfel o persoanã sau o instituţie interesatã poate afla informaţii despre întreprindere.

Cap.1.Metode de intrare în afaceri

Întreprinzãtorul are douã metode principale de intrare în afaceri: iniţierea unei afaceri proprii şi cumpãrarea unei afaceri existente La acestea se mai adaugă una, derivatã din cumpãrare: concesionarea (franchisingul).

1.1.Iniţierea unei afaceri

Iniţierea unei afaceri este adesea cea mai bunã metodã de lansare în afaceri şi uneori singura posibilã Afacerile orientate spre oportunitaţi pot fi iniţiate uneori doar prin începerea de noi afaceri, deoarece oportunitãţile pot fi exploatate numai în acest mod Dacă afacerea vizeazã un nou produs sau serviciu, nu existã altã alternativã Dacã produsul (serviciul) nu este nou, dar se afla pe piaţa în creştere,mai pot exista şi alte firme pe piaţa însã rareori sunt de vânzare Faptul cã nici o afacere nu este de vânzare pe o anumitã piaţa este un semn cã pe acea piaţã mai exista oportunitãţi neexploatate.

Iniţierea unei afaceri este mult mai dificilã decât cumpãrarea uneia existente sau concesionarea, deoarece totul trebuie pornit de la început.De asemenea, şi riscul este mai mare Totuşi, pentru multã lume procesul transformãrii unei idei viabile într-o afacere reprezintã adevãrata esenţã a antreprenorului Iniţierea unei afaceri are atât avantaje, cât şi dezavantaje.

1.1.1 Avantajele iniţierii unei afaceri

Cele mai importante avantaje ale iniţierii unei afaceri proprii sunt urmãtoarele :

a Flexibilitatea În funcţie de condiţii concrete, afacerea poate fi structurata în maniera doritã de întreprinzãtor În faza iniţialã, afacerea poate folosi personal cu normã redusã, în faza de creştere poate închiria echipamente, pentru a face economii Dacã firma are succes, întreprinzãtorul o poate structura în aşa fel încât sã maximizeze randamentul întreprinderii.

b Imagine Înfiinţând o afacere întreprinzãtorul are posibilitatea de a crea o imagine favorabilã, fãrã a suferi de pe urma imaginii negative a întreprinzãtorului

precedent Întreprinzãtorul poate crea imaginea doritã firmei sale, diferenţiată de a

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Planul de Afacere.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
34 pagini
Imagini extrase:
34 imagini
Nr cuvinte:
10 095 cuvinte
Nr caractere:
54 580 caractere
Marime:
50.12KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Contabilitate
Predat:
la facultate
Materie:
Contabilitate
Sus!