Monografie gestiune financiară - SCDA Secuieni-Neamț

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

Capitolul 1
Organizare si functionalitate la SCDA Secuieni – Neamt 1
1.1. Caracterizare generala 1
1.2. Structura organizatorica 3
1.3. Structura de conducere 7
1.4. Raspunderi si competente pe functii 14
1.5. Structura de personal 19
1.6. Institutii ierarhic superioare 20
1.7. Relatii cu Trezoreria Finantelor Publice Roman 21
1.8. Relatia cu tertii 22
Capitolul 2
Fundamentarea indicatorilor economico-financiari 24
2.1. Indicatorii de fundamentare a veniturilor 25
2.2. Indicatorii de fundamentare a cheltuielilor 28
2.3. Bugetul de Venituri si Cheltuieli al SCDA Secuieni 41
Capitolul 3
Finantarea 43
3.1. Surse de finantare a activitatii de cercetare dezvoltare 43
3.2.Plati pentru cheltuielile bugetare prin Trezoreria Finantelor
Publice a Municipiului Roman 46
Capitolul 4
Organizarea evidentei la institutiile publice 49
4.1. Evidenta tehnico – operativa 49
4.2. Evidenta contabila 51
4.3. Evidenta statistica 59
Bibliografie 61

Extras din referat:

Capitolul 1

Organizare si functionalitate la SCDA Secuieni – Neamt

1.1. Caracterizare generala

Amplasata în partea de N-V a Podisului Central Moldovenesc, în conditiile prea putin prielnice ale unui climat temperat-continental, cu un regim sarac în precipitatii, SCDA Secuieni, de-a lungul celor peste 40 de ani de activitate, s-a impus ca o institutie stiintifica puternic ancorata în problematica agriculturii din zona.

Statiunea ia fiinta în anul 1962, odata cu unificarea cercetarii agricole din toate zonele tarii în scopul cresterii nivelului agriculturii practicate în partea de N-V a Podisului Central Moldovenesc.

Sediul unitatii se gaseste în comuna Secuieni, judetul Neamt, la o distanta de aproximativ 10 km de orasul Roman si 30 km de orasul Bacau, iar campurile experimentale sunt amplasate pe terasa I-a a Siretului, teritoriul statiunii apartinând culoarului Moldova-Siret ce cuprinde forme diferite de relief, de la Lunca Siretului si a Moldovei, pâna la colinele subcarpatice.

Înfiintata pe fosta Gospodarie Agricola de Stat Secuieni, a avut patrimoniul initial de 4086 ha, care s-a redus treptat dupa anul 1990 prin retrocedarea pamântului fostilor proprietari, actualmente patrimoniul ajungand la 1327 ha.

Dupa 1990, statiunea îsi schimba denumirea în repetate rânduri, pastrând în tot acest timp inalterat statutul si obiectul de activitate. Trece de la denumirea de Statiunea de Cercetari Agricole(cum era cunoscuta inainte de 1989) la cea de Statiunea de Cercetari Agrozootehnice, apoi la cea de Statiunea de Cercetare – Dezvoltare Agricola, titulatura sub care o gasim în Legea 290/2002 privind organizarea si functionarea unitatilor de cercetare – dezvoltare din domeniul agriculturii, silviculturii si industriei alimentare.

Înca din primii ani de activitate, Statiunea de Cercetari Agricole Secuieni s-a impus ca o statiune stiintifica, având ca obiective elaborarea de solutii tehnologice pentru agricultura din Centrul Moldovei( initial regiunea Bacau, apoi si judetele Neamt, Bacau, Vrancea) si producerea de seminte din categoriile biologice superioare si animale de prasila.

Situata într-o zona de mare complexitate agricola, cu soluri specifice silvostepei, dar si zonei submontane, cu un climat temperat-continental sarac în precipitatii, SCDA Secuieni a încercat de-a lungul timpului sa raspunda cerintelor complexe ale agriculturii din zona de influenta.

Sunt cunoscute pe plan national preocuparile si relizarile colectivului de cercetatori obtinute în domeniul ameliorarii cânepii monoice, tehnologiilor agricole, protectiei plantelor si producerii de samânta.

Cercetatorii statiunii au colectat, studiat si depozitat în Banca de Gene peste 20 de varietati de cânepa salbatica care constituie o sursa de material pentru ameliorare. Pâna în prezent, în urma cercetarilor efectuate, au fost create si omologate 5 soiuri de cânepa monoica.

Pe lâga aceasta, în câmpurile experimentale s-au testat si studiat, sub aspectul adaptabilitatii la conditiile climatice, cele mai noi creatii la cerealele de toamna si primavara, leguminoase pentru boabe, plante textile, furajere, medicinale si aromatice.

Au fost elaborate tehnologii de cultura eficiente si nepoluante, adaptate conditiilor ecologice locale. Cercetarile efectuate au stabilit spectrul de îmburuienare, structura agentilor patogeni si daunatori, contribuind la largirea sortimentului de ierbicide, fungicide si insecticide eficace si adecvate metodelor de combatere integrata.

Au fost de asemenea, elaborate noi tehnologii de fertilizare, mai eficiente, cu coeficienti sporiti de utilizare a substantei active din îngrasaminte, reflectti în nivelel ridicate de productie, aspect deosebit de important pentru cultivatori.

Cercetarile efectuate la plante medicinale si aromatice au contribuit la introducerea în cultura a numeroase specii, la stabilirea tehnologiilor de cultura si producerea de samânta în vederea extinderii lor în marea productie.

În cadrul activitatii de cercetare-dezvoltare, un rol important l-a ocupat producerea de samânta din categoriile biologice superioare la cele mai noi soiuri si hibrizi de plante introduse în culturp, fiind livrate anual catre cultivatori 4000 – 5000 tone de samânta.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Monografie Gestiune Financiara - SCDA Secuieni-Neamt.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
9.5/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
62 pagini
Imagini extrase:
62 imagini
Nr cuvinte:
15 781 cuvinte
Nr caractere:
94 588 caractere
Marime:
112.85KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Contabilitate
Predat:
la facultate
Materie:
Contabilitate
Sus!