Monografia unei firme

Previzualizare referat:

Extras din referat:

DENUMIREA FIRMEI: SC. FAVIOR & VIDRA

FORMA JURIDICA: SA

FORMA DE PROPRIETATE: privata

SEDIUL SOCIAL AL FIRMEI: Se afla in Orastie, Str. Gheorghe Lazar nr. 2 cod 2600,

ASEZARE: Orastie,judetul Hunedoara, Romania,Europa.

OBIECTUL DE ACTIVITATE: Obiectul de activitate al soctietati asa cum este prezentat si in statutul societati cuprinde urmatoarele activitati:

a) Achizitionarea de piei de ovine, carakul, nurca, nutrie, vulpe, dihor, bizon, iepure, si alte piei vanat sau de animale mici de crescatorie CU blana.

b) Prelucarea (argasirea sau / si vopsirea) acestor piei.

c) Realizarea de confectii:

- haine, jachete, caciuli din piele, nappalan, nutriet

- haine, jachete, caciuli, gulere din piei de nurca, nutrie vulpe, dihor, bizon, si alte bunuri

d) Importul de piei crude ovine si alte piei cu blana, precum si importul de coloranti, chimicale precum si prelucrare si accesori pentru confectii.

e) Exportul de articole de blanarie

f) Prestari servici:

- argasire, tabacire, vopsire, piei ovine si vanat, curatirea si reconditionarea confectilor din blana

g) Transporturi auto inteme si internationale.

Pentru a avea o imagine mai clara asupra obiectului de activitate a firmei si care sunt principalele activitati care detin ponderea cea mai mare, in tabelul de mai jos este prezentata contributia valorica a fiecarei activitati la intreg obiectul de activitate.

Tabel Contributia valorica la obiectivul de activitate.

Denumirea obiectivului de activitate Procent Valoare mil. lei

Producerea si comercializarea confectiilor din blana 61,7% 19,015

Achizitie si prelucrare piei ovine 32,7% 10,080

Comert 2,2% 690

Comercializarea pietei 1,2% 370

Transport 0,9% 208

Prestari servicii 0,5% 120

Import - export 0,5% 150

Aprovizionare-depozitare si comercializare 0,3% 95

ISTORICUL FIRMEI: Activitatea de blanarie a fost practicata permanent in Orastie, inca din secolul al XI V - lea, meseriasii de aici formandu-si o adevarata arta in prelucrarea pieilor ceea ce a facut ca in Orastie si in inprejurimi produsele sa fie mult solicitate. Intreprinderea de blanarie "VIDRA" a aparut in 1948 prin nationatizarea fabricii lui Ion Secheli, datata din 1923 cu denumirea de Prima Fabrica Sistematica de profil din Romania care functiona in cladirile, existente si astazi din actuala incinta "centru". Pana in 1967, intreprinderea a evoluat constant ca profit de fabricatie cat si ca niveluri de productie, aceasta crescand de circa 15 ori.

Dupa 1967 incepe dezvoltarea intreprinderi construindu-se spatii noi pentru confectii de haine, manusi etc. Dezvoltarea extensiva a intreprinderii incepe din anii 1977 cand se realizeaza o mare investitie cu punerea in functiune a 3 etape care plaseaza intreprinderea "VIDRA" ca find cea mai mare intreprindere de blanuri din tara. Urmare a progresului tehnic din perioada 1970-1980 apare ca necesara o noua investitie in anii 1982- 1984 care se materializeaza prin aparitia unei a doua incinte denumita "LANOLINA" in care se organizeaza activitatea de pregahire a materiilor prime pentru fabricatie, se prelucreaza pieile in faza primara de argasire si se abordeaza fabricatia lanotitei ca subprodus din industria de prelucrare a pieilor in blana. Firma isi are originile intr-un mic atelier de blanarie, infiintat in 1922. In 1938 se infiinteaza prima fabrica sistematica de blanuri. Dupa nationalizarea din anul 1948, fabrica ia numele de ,,Fabrica Vidra". Treptat, a devenit cea mai mare intreprindere de blanuri din tara. Firma a avut activitati de achizitie a pieilor crude de ovine, karakul, nurca, vulpe, nutrie, dihor precum si prelucrarea acestor piei. La aceste activitati s-a adaugat confectionarea de haine, jachete, caciuli, huse auto, manusi si alte articole din blana precum si o serie de echipamente de protectie. Pana in 1967, productia si profitul au crescut deja de peste zece ori fata de perioada de inceput, Vidra ajungand inainte de anii - 80 cea mai mare intreprindere de blanuri din tara. Dezvoltarea cea mai pronuntata a avut loc dupa 1967 si mai ales cu progresul tehnologic din perioada de dupa 1970. Rezultatul a fost aparitia unei noi incinte in care s-au pregatit materiile prime pentru fabricatie, prelucrarea pieilor in faza primara de argasire. Dupa Revolutie, SC Favior & Vidra SA Orastie s-a constituit prin preluarea integrala a patrimoniului intreprinderii de blanuri ,,VIDRA" Orastie.

In prezent, structura actionariatului este formata din persoane juridice, asociatia salariatilor avand majoritatea detinerilor, respectiv asociatia Favior PAS, care are 48,66% din actiuni. AVAS are sub 20% din detineri.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Monografia unei firme.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 463 cuvinte
Nr caractere:
8 009 caractere
Marime:
17.66KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Contabilitate
Tag-uri:
productie, firma, clienti, Venituri
Predat:
la liceu
Profil:
Servicii
Specializare:
Ştiinţe sociale
Sus!