Monografia contabilă a stocurilor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

CAPITOLUL I

Prezentarea generală a SC ”BIJUTERIA KATY” SRL

1.1. Organizarea activitătii societatii comerciale KATY SRL

SC ”BIJUTERIA KATY” SRL a fost infiintată in baza legii 31/1990 si functioneaza conform statutului societetii si a legilor in vigoare.

A fost inmatriculata la Oficiul Comerțului de pe langa Camera de Comert si Industrie Gorj, sub numarul de inmatriculare J18/496/1991, in anul 1991, avand ca obiect de activitate fabricarea bijuteriilor si articolelor similare din metale si pietre pretioase. Societatea comerciala are forma juridica de societate cu raspundere limitata, sediul societatii fiind in Romania, localitatea Targu Jiu, str. Unirii, bloc 7 parter. Durata societetii este nelimitata cu incepere de la data inregistrarii la Camera de Comert si Industrie.

Capitalul social este in prezent de 52.000.000, din care aport in natura 200.000 si in numerar 51.800.000, impartit in 200 parti sociale a 260.000 fiecare, apartinand in mod egal asociațtilor Popescu Ion si Popescu Elena, cate 100 de parti sociale fiecare, reprezentand cate 50 % din capitalul social. Capitalul social se poate mari in baza hotararii asociatilor, cu respectarea procedurilor prevazute de lege. Asociatii participa la beneficii si pierderi proportional cu aportul la capitalul social, respectiv in mod egal.

SC ”BIJUTERIA KATY” SRL isi desfasoară activitatea in conformitate cu legile romane si statutul propriu, iar pentru realizarea obiectului de activitate intreține relatii cu firme din tara, organe bancare, unitati transport.

Evolutia in timp a intreprinderii, determinata de investitiile pentru dezvoltare si modernizare si de preocuparea permanenta pentru asimilarea de activitati noi, SC BIJUTERIA KATY SRL a ajuns sa realizeze in prezent si activitati de comert cu amanuntul in magazine specializate cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi alcoolice si tutun, fructe , legume, carne si produse din carne pe langa activitatea principala, societatea facand comert cu bunuri de ocazie vandute prin magazine, precum si casa de amanet.

Cifra de afaceri a crescut de la an la an si, conform statutului si-a extins activitatea, in prezent ajungand ca cifra de afaceri sa depaseasca 15 miliarde, lucrand cu un numar mediu de 25 de slariati din care majoritatea femei.

SC ”BIJUTERIA KATY” SRL si-a respectat obligatiile in ceea ce priveste plata taxelor fată de bugetul statului, bugetele locale, in termenele stabilite de lege, cat si fata de ceilalti furnizori persoane juridice.

In prezent SC ” BIJUTERIA KATY” SRL lucreaza cu furnizori locali cat si din tara.

Principalii furnizori de aur brut, de bijuterii din metale si pietre pretioase sunt:

- SC SAFIR SRL, BUCURESTI

- SC IPUNCT SRL, BUCURESTI

Principalii furnizori de produse alimentare, bauturi alcoolice si tutun, fructe, legume, carne si produse din carne sunt:

- SC TABCO CAMPOFRIO SA, RM. VALCEA

- SC DIANA SRL, RM. VALEA

- SC AQUILA SRL, PLOIESTI

- SC INTERBRANDS SRL, BUCURESTI

- SC BOROMIR SRL, RM. VALCEA

- SC WHITELAND SRL, CRAIOVA

- SC DAGSTAR SRL, TIMISOARA

Beneficiarii bijuteriilor si articolelor similare din metal si pietre pretioase sunt in principal persoane fizice.

Benefiarii principali persoane juridice a produselor alimentare, bauturilor alcoolice si tutun, fructelor, legumelor, carnii si produselor din carne sunt:

- SC ASIROM SA, TG – JIU

- SC SALVAMONT SA, TG – JIU

- PREFECTURA MUN. TG – JIU

- SC SNLO SA, TG – JIU

- PIMĂRIA MUN. TG – JIU

- SC SECOFARM SRL, TG – JIU

1.2. Analiza financiara a SC ”BIJUTERIA KATY” SRL

Ea investigheaza doua domenii importante:

- Echilibrul financiar;

- Rentabilitatea.

Analiza atenta a contului de rezultate este indispensabila pentru efectuarea analizei financiare. Astfel, analiza financiara se spijina pe documentele intreprinderii dar utlizeaza si alte surse de informare.

Pe langa un studiu strict al conturilor si bilantului, analiza financiara urmareste specificul activitatii intreprinderii, calitatea echipei de conducere, motivarea personalului, performantele si tehnologia aplicata.

Rezultatele acestei analize pot fi utilizate fie in interiorul intreprinderii si serveste conducerii acesteia, fie in exteriorul intreprinderii, atunci cand este solicitata de catre partenerii acestuia.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Monografia Contabila a Stocurilor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
25 pagini
Imagini extrase:
25 imagini
Nr cuvinte:
4 362 cuvinte
Nr caractere:
26 800 caractere
Marime:
33.05KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Contabilitate
Predat:
la facultate
Materie:
Contabilitate
Sus!